voetbalzone

Franse laagvlieger treurt: ‘Ribéry had ons maar 2.500 euro gekost’

Gijs Freriks18 dec 2016, 10:08
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2016, 10:08
Advertentie

SC Bastia heeft in het verleden spelers als Johnny Rep, Roger Milla, Michael Essien, Alex Song en Sébastien Squillaci op de loonlijst gehad, maar is ook nog twee voetballers van naam misgelopen. Oud-hoofdscout Jo Bonavita zat in 2002 immers achter Franck Ribéry en Cristiano Ronaldo aan.

/

Bonavita schrijft in zijn boek Légendes du SCB dat Ronaldo door zaakwaarnemer Wagner Ribeiro op zestienjarige leeftijd werd aangeboden bij Bastia. “Hij wilde graag in Frankrijk spelen en zijn club verlangde acht ton. Ik sprak met de directie en de trainers, maar alle aanbiedingen werden vervolgens afgeslagen.” Bastia bood kennelijk te weinig en Bonavita kreeg een paar weken later een telefoontje van Ribeiro. “Hij zei: ‘vergeet Ronaldo. Sir Alex Ferguson heeft hem in actie gezien en wil hem direct naar Manchester United halen’.”

Naast Ronaldo liep Bastia dus ook de nu 33-jarige Ribéry mis; de Fransman speelde bij Olympique Alès toen de club uit Corsica werd getipt. “Ik ging wedstrijden van hem bekijken en vond hem geweldig. Ik liet dat vervolgens weten aan onze trainer (Gérard Gili, red.), maar die zei voldoende achtervang te hebben voor de aanval en dat we de speler ook helemaal niet kenden. Ribéry had ons maar 15.000 frank gekost, dat is ongeveer 2.500 euro”, aldus Bonavita. Bastia staat momenteel op de veertiende plaats in de Ligue 1.

Bezig met laden …