voetbalzone

Franse pers speculeert over beslissing Deschamps over Benzema

Erik van Dam05 nov 2015, 10:42
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2015, 10:42
Advertentie
voetbalzone

Karim Benzema verscheen donderdag voor de rechter in Frankrijk om zijn kant van het verhaal te vertellen in de zaak rond Mathieu Valbuena. Drie mannen chanteerden Valbuena en dreigden een sekstape van de speler openbaar te maken, als hij hen geen 150.000 euro zou betalen. Benzema’s advocaat zegt dat hij er vertrouwen in heeft dat zijn cliënt niet veroordeeld zal worden.

“Zodra de naam van Karim opdook in de hele zaak, hebben wij de onderzoekers direct aangeschreven dat Karim alle medewerking zou verlenen en bereid was alle vragen aan hem te beantwoorden”, geeft de advocaat van de spits te kennen aan Le 10 Sport. “Het is dan ook niet meer dan logisch dat hij nu gereageerd heeft op hetgeen hem gevraagd is in de rechtzaal”, vindt Sylvain Cormier.

Benzema gaf volgens het Franse persbureau AFP donderdag voor de rechter toe dat hij te maken heeft met de zaak rond Valbuena. Er wordt meteen druk gespeculeerd over de gevolgen voor zijn plek in de nationale ploeg. Bondscoach Didier Deschamps maakt nog deze donderdag bekend wie hij opneemt in zijn selectie bij Frankrijk voor de aankomende interlands tegen Duitsland (13 november) en Engeland (17 november).

Bezig met laden …