voetbalzone

Franse politie start onderzoek na bedreiging van Mathias aan Paul Pogba

Mart van Mourik28 aug 2022, 22:27
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2022, 22:27
Advertentie

De Franse politie is een onderzoek gestart naar mogelijke afpersing van Paul Pogba, zo meldt het Franse persbureau AFP zondag. Naar verluidt heeft Pogba bedreigingen ontvangen uit het criminele milieu en wordt er geld geëist van de middenvelder van Juventus. Mogelijk is zijn 32-jarige broer, Mathias Pogba, betrokken bij de bedreigingen. Zaterdagavond kondigde de voormalig aanvaller van onder meer Sparta Rotterdam via TikTok ‘explosieve onthullingen’ aan.

De broers zijn om onbekende redenen verwikkeld geraakt in een hevige ruzie, zo klinkt het. Naar verluidt heeft Paul Pogba besloten om juridische stappen te ondernemen tegen Mathias, die mogelijk aangestuurd wordt door een georganiseerde bende. Zaterdagavond shockeerde Mathias door via TikTok dreigementen uit te spreken richting zijn broer. Daarnaast worden ook de zaakwaarnemer van Paul, Rafaela Pimenta, én landgenoot Kylian Mbappé genoemd in de video.

@lemathiaspogba

#mathiaspogba #paulpogba #pogback #pogba #mbappe #kylianmbappé #football #foot #juventus #juve #manchesterunited #manchester #footballtiktok #copadelmundo #rafaelapimenta #español

♬ son original - mathiaspogba

“De hele wereld, evenals de fans van mijn broer en vooral van de Franse ploeg en Juventus, de teamgenoten van mijn broer en zijn sponsors, verdienen het om bepaalde dingen te weten”, zo vertelde Mathias in de videoboodschap. “Ze moeten deze informatie hebben en een weloverwogen beslissing nemen over de vraag of hij respect en liefde van de fans verdient, en of hij het verdient om voor Juventus te spelen en een plaats in de Franse WK-selectie te krijgen”, aldus de clubloze aanvaller.

In een reactie namens de familie heeft Paul laten weten dat de bedreigingen van zijn broer ‘geen verrassing’ zijn en dat er criminele schuilgaan achter de afpersing. "Het is een aanvulling op de bedreigingen en afpersingspogingen van een georganiseerde bende tegen Paul Pogba", staat in een verklaring van de familie-Pogba. "De bevoegde instanties in Italië en Frankrijk zijn een maand geleden op de hoogte gebracht en er zullen geen verdere uitlatingen gedaan worden in verband met het lopende onderzoek."

Bezig met laden …