voetbalzone

Franse rechtbank zet kampioen van 1998 terug naar Ligue 2

Thijs Post29 jan 2015, 12:34
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2015, 12:34
Advertentie

Voor de fans van RC Lens zal er de rest van het jaar mogelijk weinig meer te genieten zijn in de Ligue 1. De club promoveerde vorig seizoen naar de hoogste Franse divisie, maar een rechtbank heeft die promotie donderdag bestempeld als ‘illegaal’. De promotie is volgens diverse Franse media ongedaan gemaakt, waardoor Lens na afloop van het seizoen weer wordt teruggezet naar de Ligue 2.

voetbalzone

Lens eindigde vorig seizoen als tweede in de Ligue 2, maar voldeed door financiële problemen aanvankelijk niet aan de licentievoorwaarden voor het hoogste niveau. Via een beroepszaak wist Lens alsnog promotie af te dwingen, maar de rechter heeft nu dus anders beslist. Lens gaat vrijwel zeker in beroep.

De landskampioen van het seizoen 1997/98 staat momenteel op de negentiende stek in de rangschikking met twintig punten. Aan het einde van het seizoen zou die negentiende stek ook rechtstreekse degradatie betekenen, maar op basis van de ranglijst is er nog van alles mogelijk. Zo heeft SC Bastia, de nummer veertien, slechts drie punten meer.

Bezig met laden …