voetbalzone

Franse rechter acht Benzema medeplichtig, spits onder toezicht

Erik van Dam05 nov 2015, 12:40
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2015, 12:40
Advertentie

Karim Benzema is volgens het Franse persbureau AFP door een Franse rechter medeschuldig bevonden aan het chanteren en afpersen van landgenoot en collega-international Mathieu Valbuena. De spits verscheen na een nacht op het politiebureau donderdagochtend voor de rechter om tekst en uitleg te geven in de zaak. Drie mannen chanteerden Valbuena met een sekstape en daarbij zou Benzema ook een rol hebben gespeeld.

voetbalzone

In de ochtenduren kwam al naar buiten dat Benzema had toegegeven betrokken te zijn bij de zaak, al is zijn letterlijke verklaring niet vrijgegeven. Nu maken de Franse media bekend dat de rechter heeft aangegeven dat Benzema in zijn ogen medeplichtig is. Er wordt gezegd dat er een gevangenisstraf van vijf tot zeven jaar plus een boete van 100.000 euro dreigt, maar het is de vraag of die werkelijk wordt uitgedeeld.

Voor nu is in ieder geval duidelijk dat het Benzema verboden is contact te zoeken met Valbuena, totdat de rechtbank van Versailles besluit dat dat weer mag. Benzema is onder gerechtelijk toezicht geplaatst en dat kan betekenen dat hij alleen onder strikte voorwaarden het land mag verlaten. Terugkeren naar zijn club Real Madrid is waarschijnlijk alleen toegestaan met speciale toestemming. De aanklager vindt dat er voldoende bewijs is voor de medeplichtigheid van Benzema.

Rond 14.00 uur maakt bondscoach Didier Deschamps zijn Franse selectie bekend voor de aankomende interlands tegen Duitsland (13 november) en Engeland (17 november). Het is de vraag of Deschamps plek inruimt voor Benzema, die in 81 interlands 27 doelpunten maakte. Zijn advocaat houdt intussen vol dat Benzema onschuldig is, niets heeft toegegeven en met zijn gedachten bij zijn vriend Valbuena zit.

Bezig met laden …