voetbalzone

Franse tiener wil Puyol opvolgen: 'Interesse Barcelona is geweldig'

Matthijs van Laar03 jun 2014, 23:34
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2014, 23:34
Advertentie

Aymeric Laporte is duidelijk: mocht Barcelona daadwerkelijk interesse hebben, dan zegt hij geen nee. De negentienjarige Fransman werd recentelijk gelinkt aan de Spaanse grootmacht, die zoekt naar een vervanger van de afzwaaiende Carles Puyol. "Het is geweldig dat Barcelona interesse in mij heeft getoond", zegt de speler van Athletic Club in L'Equipe.

voetbalzone

"Als je het hebt over Puyol, dan heb je het over een voetballegende", weet de tiener, die dit seizoen zijn doorbraak beleefde bij los Leones. "Met Puyol heeft Barcelona de afgelopen jaren alles gewonnen wat er te winnen valt. Hem te mogen vervangen, dat zou een droom zijn die uitkomt." Laporte is er echter als de kippen bij om zijn uitlatingen te nuanceren. Zijn contract bij Bilbao loopt immers nog vier jaar door.

"Op dit moment is er nog niks concreet. Ik voel me uitstekend bij Athletic en mijn afkoopsom bedraagt 36 miljoen euro. Mocht er een dag komen waarop ik een goed aanbod krijg, dan zal ik dat in overweging nemen. Maar ik blijf voorlopig rustig." Mocht het niet tot een transfer komen, dan heeft Laporte genoeg andere uitdagingen om naar uit te kijken. "Het zou geen teleurstelling zijn. Ik speel nu ook bij een geweldige club, in een van de beste competities ter wereld."

Bezig met laden …