voetbalzone

Franse voetbalbond deelt maandenlange schorsing uit aan woedende coach

Bart Kruyt11 sep 2015, 07:30
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2015, 07:30
Advertentie

Jean-Luc Vannuchi zal dit kalenderjaar niet meer langs de lijn staan bij de competitiewedstrijden van AJ Auxerre. De oefenmeester heeft van de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond (FFF) een schorsing van liefst tien maanden gekregen, waarvan vijf voorwaardelijk. Vannuchi heeft deze zware straf gekregen na ‘gewelddadig gedrag’ jegens de vierde official.

Op 14 augustus, in de derde speelronde van de Ligue 2, verspeelde Auxerre door een late treffer een punt tegen Laval. Vannuchi was op het moment van de winnende treffer van de bezoekers al naar de tribune gestuurd, nadat hij woedend had gereageerd op de rode kaart die doelman Zacharie Boucher had gekregen. Met tien tegen elf wist Auxerre dus niet stand te houden.

De 44-jarige Vannuchi kookte van woede en zwaaide in de catacomben hard met een glazen deur, waarbij hij de vierde official raakte. De coach claimt dat hij deze man niet wilde raken, maar dat hij niet wist dat er iemand achter de deur stond. Toch gaat Vannuchi niet in beroep tegen de lange straf. Het is onduidelijk of de vierde official verwondingen aan het incident heeft overgehouden.

Bezig met laden …