voetbalzone

Fransman Giresse aangesteld als bondscoach Mali

Bart Kruyt20 apr 2010, 23:04
Laatst bijgewerkt: 20 apr 2010, 23:04
Advertentie

Alain Giresse is de nieuwe bondscoach van Mali. Dat meldt de Malinese voetbalbond woensdagavond. De oud-international van Frankrijk had de afgelopen jaren de leiding over Gabon, dat hij naar de Afrika Cup leidde, en werd bovendien genoemd als eventuele nieuwe bondscoach van Frankrijk.

Giresse (57) speelde in de jaren tachtig 47 interlands voor Les Blues. Met de Franse ploeg won hij het EK van 1984, op de WK’s van 1982 en 1986 eindigden de Fransen met Giresse op het middenveld respectievelijk op een vierde en derde plaats. De oefenmeester begon zijn trainersloopbaan in 1995 bij Toulouse. Daarna coachte hij Paris Saint-Germain, opnieuw Toulouse, FAR Rabat (Marokko) en de nationale ploegen van Georgië en Gabon. Bij laatstgenoemd land werd zijn contract in februari niet verlengd.

Mali zat sinds januari zonder bondscoach, na het ontslag van Stephen Keshi. De Nigeriaan werd op straat gezet wegens een gebrek aan resultaten op de Afrika Cup. Op dat toernooi vloog Mali al in de eerste ronde eruit. Onder Keshi liep Mali ook al kwalificatie voor het aanstaande WK in Zuid-Afrika mis.

Bezig met laden …