voetbalzone

Fransman imponeert: ‘De nachtmerrie is een droom geworden’

Gijs Freriks15 jun 2016, 18:35
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2016, 18:35
Advertentie

N’Golo Kanté heeft pas drie interlands achter zijn naam staan, maar is al bijna niet meer weg te denken uit de basiself van de nationale ploeg van Frankrijk. Frank Leboeuf vindt het jammer dat de 25-jarige mannetjesputter nu pas is ontdekt.

/

“Ik heb zijn ontwikkeling gevolgd sinds hij in Engeland speelt. Het is een beetje een nachtmerrie die een droom is geworden. Hoe kan het dat we zijn kwaliteiten nooit hebben gezien voordat hij voor SM Caen tekende en daarna voor Leicester City? Ik weet dat hij het moeilijk heeft gehad, dat het oneerlijk is geweest, maar hij is er nu bij en ik zie hem ook niet meer wegvallen bij de Franse ploeg”, aldus Leboeuf tegen Goal.

“Iedere keer wanneer hij speelt, is hij fantastisch. Hij heeft iedereen overtuigd. Niet alleen met zijn charisma, maar ook met zijn spel. Hij hoort net als Lassana Diarra bij een nieuwe generatie van spelers die op dezelfde positie spelen als Claude Makélélé vroeger. Het zijn dezelfde typen spelers en ze zijn echt fantastisch. De toekomst van N’Kanté ziet er erg rooskleurig uit”, besluit de 48-jarige oud-verdediger.

Bezig met laden …