voetbalzone

Frappante opstellingen Atlético en Valladolid roepen verdachtmakingen op

Jeroen van Poppel20 jun 2020, 21:19
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2020, 21:19
Advertentie

Atlético Madrid en Real Valladolid treffen elkaar zaterdagavond om 22.00 uur in veredelde B-teams. Zowel trainer Diego Simeone van de Madrilenen als manager Sergio González van Vallodolid kiest ervoor om diverse grote namen op de bank te houden. De opstellingen roepen vragen op bij onder meer voetbalcorrespondent Jurriaan van Wessem, die insinueert dat er sprake is van een onderlinge afspraak.

Aan de kant van Atlético Madrid zitten Diego Costa, Saúl Ñíguez, Koke, Renan Lodi en Stefan Savic op de bank; de vijf spelers behoren normaliter tot de basisspelers van Simeone en startten drie dagen geleden ook tegen Osasuna (0-5 winst). Ook bij Valladolid worden enkele belangrijke spelers gespaard: zo zijn Hatem Ben Arfa, Enes Ünal en Mohammed Salisu, normaliter steevast basisspelers, vanavond reserve.

Correspondent Jurriaan van Wessem, die het buitenlandse voetbal nauwgezet volgt, vermoedt dat er sprake is van een opzetje. "Atlético en Vallodolid hebben blijkbaar afgesproken om met veredelde B-ploegen tegen elkaar te spelen. Zo werkt dat met een telefoontje", aldus Van Wessem, die verder opmerkt dat de opstelling van Vallodolid twee basisdebutanten kent: doelman Caro en Matheus Fernandes, die van Palmeiras wordt gehuurd.

Opstelling Atlético Madrid: Oblak; Trippier, Giménez, Manuel Sánchez, Hermoso; Herrera, Lemar, Thomas Partey, Llorente; João Félix, Morata

Opstelling Real Valladolid: Churripi; Antoñito, Kiko, Javi Sánchez, Raúl García; Pablo Hervias, Fede; Míchel, Fernandes; Sergi Guardiola, Waldo

Bezig met laden …