voetbalzone

‘Fred is vatbaar voor complottheorieën, hij heeft te weinig geloof in zichzelf’

Peter Nusselder04 mrt 2015, 11:10
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2015, 11:10
Advertentie

Fred Rutten verruilde FC Twente in 2008 voor Schalke 04, maar werd daar minder dan een jaar later ontslagen en ook bij PSV en Vitesse gingen de trainer en zijn werkgever niet op een ideale manier uit elkaar. Dat de huidige Feyenoord-coach na één seizoen alweer vertrekt, verbaast voormalig PSV-keeper Ronald Waterreus dan ook niet echt.

voetbalzone

Volgens de oud-doelman heeft de 52-jarige oefenmeester er moeite mee om mensen rondom hem te vertrouwen en is de relatie met zijn assistenten Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst moeizaam. “Fred is vatbaar voor complottheorieën”, geeft Waterreus aan in Voetbal International. “Zonder zijn eigen mensen om zich heen heeft hij kennelijk toch te weinig body of te weinig geloof in zichzelf om een topclub op zijn schouders te nemen.”

Waterreus is van mening dat Rutten zichzelf moet afvragen of hij zich niet anders moet opstellen. “Niemand trekt zijn visie in twijfel, maar hij is nu vijf keer op rij met de staart tussen de benen vertrokken. Dat ligt óók aan Fred. Zo reëel moet je zijn. Het begint een patroon te worden. Dat is doodzonde, want je hoort niemand negatief praten over zijn vakmanschap. Als Fred zich niet kan richten naar de mogelijkheden van de club, vrees ik dat Feyenoord een van zijn laatste jobs wordt.”

Bezig met laden …