Frei start afscheidstour als international met twee treffers en gelijkspel

Thijs Post17 nov 2010, 21:09
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2010, 21:09

In zijn afscheidstour als international van Zwitserland heeft Alexander Frei nog maar eens twee doelpunten aan zijn totaal toegevoegd. Dankzij treffers 41 en 42 voor zijn land leidde de spits, die onlangs aangaf na dit seizoen te zullen stoppen bij de nationale ploeg, het Alpenland echter niet langs Oekraïne. Namens de bezoekers scoorden Aleksandr Aliev en Yevhen Konoplyanka, waardoor de eindstand 2-2 werd.

/

De Zwitsers begonnen gedreven aan het duel met de Oekraïners. Johann Djourou kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen maar hij wist zijn kopbal niet om te zetten in een doelpunt. Nadat Frei en Tranquillo Barnetta vervolgens grote kansen om zeep hielpen zorgde de aanvoerder vijf minuten voor de pauze alsnog voor de openingstreffer: een heerlijke vrije trap zeilde in het doel van Andriy Pyatov: 1-0.

Waar de bezoekers voor de pauze niets in de melk te brokkelen hadden kwamen ze een stuk gemotiveerder de kleedkamer uit. Na drie minuten was het al raak: Aliev liet net als Frei zien over een prima vrije trap te beschikken: 1-1. De Zwitser liet het er echter niet bij zitten en promoveerde een vrije trap van Hakan Yakin van dichtbij tot doelpunt. Konoplyanka gooide met een droomdoelpunt echter roet in het feestje van Frei, waardoor de gastheer van het EK 2012 toch een puntje overhield aan de oefenpartij.