voetbalzone

Frontzeck betitelt nederlaag met zeven goals verschil als ‘inktzwarte dag’

Erik van Dam18 sep 2010, 18:52
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2010, 18:52
Advertentie
/

Michael Frontzeck voelde zich zaterdag behoorlijk opgelaten na afloop van VfB Stuttgart – Borussia Mönchengladbach. Zijn team ging in Stuttgart met liefst 7-0 onderuit; voor rust vielen er twee doelpunten, maar in het tweede bedrijf waren Die Schwaben niet meer af te remmen. “Ik moet me verontschuldigen voor dit resultaat”, sprak de coach schuldbewust.

Een week geleden kreeg Gladbach al een stevige tik van Eintracht Frankfurt: de wedstrijd in eigen huis ging met 4-0 verloren. Dit, terwijl een week eerder nog een uiterst doelpuntrijke 6-3 zege werd weggesleept bij Bayer Leverkusen. De klap die Stuttgart zaterdag uitdeelde, kwam echter hard aan bij Frontzeck. “Dit is een inktzwarte dag”, liet hij na afloop weten. “7-0 is gewoonweg beschamend.”

De komende weken heeft Gladbach de gelegenheid om de zaken weer recht te zetten tegen Sankt-Pauli (thuis), Schalke 04 (uit) en VfL Wolfsburg (thuis). Trainer Christian Gross van Stuttgart was uiteraard in zijn nopjes met de monsterzege van zijn elftal. “Ik ben hier enorm blij mee. De speelvreugde was heel groot. De ploeg heeft zorgvuldigheid, efficiëntie en een absolute wil om te winnen aan de dag gelegd.”

Bezig met laden …