voetbalzone

‘Frustratie’ bij Özil: ‘Ik wil dat iedere speler een goede mentaliteit heeft’

Tim Siekman21 dec 2018, 19:18
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2018, 19:18
Advertentie

Mesut Özil kreeg in de beginperiode van Unai Emery bij Arsenal vrijwel altijd een basisplek, maar de laatste tijd wordt de Duitse middenvelder vaak gepasseerd door de manager. In aanloop naar het competitieduel met Burnley benadrukt Emery echter dat de spelmaker nog steeds een gewaardeerde kracht is binnen de selectie van the Gunners.

“Ik wil dat iedere speler een goede mentaliteit heeft, zodat hij ons kan helpen. Özil kan ons zijn specifieke kwaliteiten aanbieden. We hebben Mesut Özil echt nodig”, wordt de oefenmeester geciteerd door onder andere Goal. “Iedere speler wil spelen en iedere speler wil het team helpen, zeker ook als we hem nodig hebben.”

De dertigjarige Özil, die al wordt gelinkt met een uitgaande transfer bij Arsenal, zou volgens diverse Engelse media met veel frustratie rondlopen bij de Londenaren. “Die frustratie is bij iedere speler hetzelfde als ze niet spelen”, vervolgt Emery. “Ik heb hem verteld dat we hem nodig hebben. Hij is toegewijd en wil ons graag helpen.”

“Morgen zit hij ook bij de achttien spelers die in de selectie zitten”, benadrukt de coach. “Of zijn toekomst bij Arsenal ligt? Ja, waarom niet?” De Duitser, die sinds 2013 bij Arsenal speelt, is dit seizoen in veertien wedstrijden in actie gekomen voor de club, met vier goals en twee assists tot gevolg. Özil ligt nog tot medio 2023 vast in Londen.

Bezig met laden …