voetbalzone

Frutos vindt al snel het net weer: 'Hij is een geval apart'

Bart Kruyt29 okt 2009, 07:45
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2009, 07:45
Advertentie

Nicolas Frutos is zijn gevoel voor de juiste positie duidelijk niet kwijtgeraakt. De aanvaller van Anderlecht maakte woensdagavond na een afwezigheid van vier maanden zijn rentree en scoorde al na anderhalve minuut. “Hij is een apart geval”, glimlachte coach Ariël Jacobs tegen Sporza.

De blessuregevoelige Frutos zat in de afgelopen maanden weer in de lappenmand en maakte in de bekerwedstrijd tegen Verviers zijn rentree. Met een doelpunt na negentig seconden had hij een behoorlijk aandeel in de overwinning. “Het is goed dat het doemdenken over hem ophoudt", zei Jacobs.

"Iedereen heeft op het veld kunnen zien dat Nicolas de voorbije maanden erg hard heeft gewerkt", vervolgde Jacobs. "Hij traint op normale wijze mee, maar een hele match afwerken is toch nog iets anders. Ik ben niet euforisch en ook niet pessimistisch wat Frutos betreft. Hij is een geval apart en we zullen hem week per week evalueren. Maar goed is dat het doemdenken over blessures, vooral in zijn hoofd dan, ophoudt.”

Jacobs had ook nog een kleine cynische opmerking in petto op de vraag waarom hij Romelo Lukaku liet rusten voor de bekerwedstrijd. "Dat deed ik voor de nationale ploeg. Dan is hij goed uitgerust", glimlachte de coach. “Ik ben benieuwd wat de bond daarop zegt.” Jean-Marie Philips maakte woensdag nog zijn beklag over teams die met een B-team in de beker spelen.

Bezig met laden …