FSV Mainz beslist doelpuntenfestijn in Hamburg in eigen voordeel

Erik van Dam18 dec 2010, 19:22
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2010, 19:22

FSV Mainz 05 heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies dat Hannover 96 zich eerder op de dag liet welgevallen. Die Nullfünfer sloten hun bezoek aan St. Pauli af met een 4-2 overwinning; daarmee wordt de tweede plaats ingenomen. Bayer Leverkusen heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en kan haar positie weer heroveren als het zondag wint van SC Freiburg.

/

Voor de derde keer dit seizoen liet het team van Thomas Tuchel zien vier keer te kunnen scoren; eerder deed het dat al tegen VfL Wolfsburg (4-3) en TSG Hoffenheim (4-2). Binnen een halfuur stond het in Hamburg al 0-2 door twee treffers van André Schürrle. De eerste, een simpele intikker na voorbereidend werk van Adam Szalái, viel al na elf minuten. De tweede een kwartier later, al protesteerde alles en iedereen bij de thuisclub (onterecht) voor buitenspel van Schürrle.

Voor rust kwam St. Pauli weer terug in de wedstrijd, via een benutte strafschop van Mathias Lehmann. Mainz liet zich echter niet van de wijs brengen en behield het overwicht in de ontmoeting. Szalái, aangever bij de eerste goal, hielp de sterk presterende gasten kort voor het rustsignaal opnieuw aan een marge van twee goals. Lehmann deed in de tweede helft weer wat terug, maar in de slotfase volleerde Marco Caligiuri het zesde en laatste doelpunt binnen.