voetbalzone

'FSV Mainz kampioenskandidaat? Nee, dan eerder Borussia Dortmund'

Erik van Dam02 okt 2010, 13:19
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2010, 13:19
Advertentie

Franz Beckenbauer vermoed dat FSV Mainz de huidige goede reeks in de Bundesliga niet eeuwig door zal weten te zetten. Der Kaiser weet dat de club momenteel de titeldans leidt, maar beschouwt Borussia Dortmund toch als een betere kandidaat om er met het kampioenschap vandoor te gaan. Beckenbauer waarschuwt Bayern München om niet nog meer achterstand op te lopen.

/

Der Rekordmeister staat na zes speeldagen immers al tien punten achter op Mainz en zeven op Dortmund. “Als we na de eerste seizoenshelft nog zo ver achter staan als nu, dan is het niet meer in te halen”, vreest de president van de club. De clubs die het wél goed doen in de Bundesliga, geeft hij redelijke kansen. “Mainz speelt opwindend voetbal, maar ze kunnen ook dezelfde kant opgaan als TSG Hoffenheim”, waarschuwt hij de verrassend sterk spelende koploper.

“Hoffenheim leidde de competitie ook lang, maar toen crashten ze. Dus ik wil ze nog geen kampioenkandidaat noemen. Dortmund is met haar jonge, maar toch ervaren team al wat verder”, stelt het clubicoon in Focus. Mainz ontvangt dit weekend Hoffenheim op bezoek; Borussia Dortmund kruist de degens met Bayern München.

Overigens uit Beckenbauer ook kritiek op Toni Kroos; de middenvelder werd vorig seizoen uitgeleend aan Bayer Leverkusen en keerde deze zomer weer terug op het oude nest. “Onze problemen liggen in de voorste linies. Het is niet des Bayern om vijf keer te scoren in de eerste zes wedstrijden. Kroos bijvoorbeeld, kan veel meer dan hij laat zien. Hij speelt te terughoudend, moet meer risico's nemen in zijn passing.”

Bezig met laden …