FSV Mainz klopt FC Groningen, Willem II wint achter dichte deuren

Erik van Dam18 jul 2013, 21:09
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2013, 21:09
/

FC Groningen heeft donderdagavond de oefenwedstrijd tegen het Duitse FSV Mainz 05 ruimschoots verloren. Die Nullfünfer bleken met 4-0 te sterk voor het team van Erwin van de Looi. Los van de negatieve uitslag was ook het spel van de Eredivisionist niet om over naar huis te schrijven. Over twee weken begint men het nieuwe seizoen echt met een uitwedstrijd in Nijmegen tegen NEC.

Vijf dagen geleden speelde FC Groningen de laatste vriendschappelijke wedstrijd: toen werd met 3-1 gewonnen van Helmond Sport. De ontmoeting met de Duitsers was donderdag een mooie gelegenheid voor de Trots van het Noorden om zich tegen een tegenstander van een forser kaliber te testen, maar het ging bepaald niet goed in het Möbus Stadion. In de zesde minuut zorgde Nicolai Müller al voor de 1-0.

Vlak daarna was het Niki Zimling, de Deense middenvelder met een verleden bij NEC, die voor 2-0 zorgde en tot overmaat van ramp viel tien minuten daarna ook nog eens de 3-0. De troosteloze eerste helft van Groningse zijde kreeg geen goed vervolg. Na ruim een uur spelen bepaalde Yunus Malli de eindstand op 4-0 vanuit een strafschop.

Willem II - Coventry City 1-0
Willem II wist donderdag wél te winnen. De Tricolores speelden achter gesloten deuren vriendschappelijk tegen het Engelse Coventry City, dat komend seizoen op het derde niveau uitkomt. Ali Messaoud, nieuw bij de selectie van Jurgen Streppel, tekende voor het enige doelpunt namens de Tilburgers.