voetbalzone

‘Fulham activeert clausule in contract van trainer Jol’

Erik van Dam20 mrt 2013, 10:56
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2013, 10:56
Advertentie

Fulham lijkt een derde seizoen door te willen met Martin Jol als hoofdcoach. De Londense club stelde Jol in de zomer van 2011 aan met een tweejarig contract; dat loopt komende zomer ten einde. In het contract werd een optie opgenomen waarmee Jol nog een jaar langer kon blijven. The Guardian schrijft nu dat Fulham die clausule inmiddels geactiveerd heeft.

/

Jol volgde bijna twee jaar geleden Mark Hughes op en liet Fulham vorig seizoen als negende eindigen in de Premier League. Op dit moment is plaats tien in handen. De Engelse krant schrijft dat onder de clausule in zijn contract geen handtekening van Jol staat en dat dat voor enige verwarring zorgt. Toch zou Fulham al besloten hebben dat het de Haagse trainer graag een derde jaar aan boord wil houden.

Vorig jaar zomer verloor Jol twee belangrijke schakels in zijn team: Moussa Dembélé en Clint Dempsey. Hij herinvesteerde een deel van de transfersommen in Dimitar Berbatov, Ashkan Dejagah en Kieran Richardson. Twee maanden geleden kwamen daar tijdens de winterse transfermarkt nog enkele namen bij: Emmanuel Frimpong, Urby Emanuelson, Eyong Enoh en Stanislav Manolev.

Belangrijke doelstellingen voor de komende tijd zijn er ook op Craven Cottage: Jol moet proberen Mark Schwarzer en Brede Hangeland aan boord te houden. Sascha Riether moet daarnaast permanent worden vastgelegd; nu huurt de club hem nog. Jol werkte sinds de jaren negentig achtereenvolgens bij Roda JC, RKC Waalwijk, Tottenham Hotspur, Hamburger SV en Ajax. Hij werd nog nooit kampioen, maar won wel twee KNVB Bekers.

Bezig met laden …