voetbalzone

Fulham-back Paintsil verkozen tot beste speler van Ghana

Matthijs van Laar21 dec 2009, 13:33
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2009, 13:33
Advertentie

Fulham-verdediger John Paintsil is door de Sport Writers Association of Ghana (SWAG) uitgeroepen tot beste Ghanese voetballer van het jaar 2009. De rechtsback bleef de andere genomineerden Sulley Muntari (Internazionale) en Eric Bekoe (Petrojet) voor.

/

De 28-jarige Paintsil begon zijn carrière in 2003 bij het Israëlische Maccabi Tel Aviv, waar hij anderhalf jaar lang speelde. Vervolgens stapte hij over naar rivaal Hapoel Tel Aviv, om in 2006 te verkassen naar West Ham United.

Daar kwam de 58-voudig international weinig aan spelen toe, waarop hij besloot het bij Fulham te gaan proberen. Bij de Londenaren veroverde hij meteen een basisplaats, en kwam hij in anderhalf jaar tijd tot 53 optredens. Paintsil lijkt zijn uitverkiezing vooral te danken te hebben aan de knappe prestatie van Fulham om vorig seizoen als zevende te eindigen in de Premier League.

Opvallende afwezige tijdens de verkiezingen was overigens Chelsea-middenvelder Michael Essien. De controleur op het middenrif van The Blues is echter wel genomineerd voor de titel Beste speler van Afrika.

Bezig met laden …