voetbalzone

Fulham breekt clubrecord voor vermoedelijke opvolger Berbatov

Thijs Post31 jan 2014, 15:35
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2014, 15:35
Advertentie

Fulham heeft op de laatste dag van de transferperiode een slag van jewelste geslagen. De club van manager René Meulensteen maakt via de officiële kanalen melding van de komst van Konstantinos Mitroglou. The Cottagers doen geen uitspraken over het transferbedrag, maar circa vijftien miljoen euro is wel betaald voor de topschutter van Olympiacos. Daarmee is hij de duurste aankoop uit de geschiedenis van de club.

voetbalzone

De 25-jarige international van Griekenland, met veertien competitietreffers momenteel topschutter van de Griekse Super League, heeft een contract getekend tot medio 2018. In totaal speelde hij zes seizoenen bij Olympiacos en in 148 wedstrijden maakte hij 62 doelpunten. Hij hielp zijn ploeg aan drie kampioenschappen, drie nationale bekers en een Super Cup.

Op internationaal niveau tekende Mitroglou voor 28 interlands voor de nationale ploeg van Griekenland. In november maakte hij er nog drie in de cruciale WK-play-off tegen Roemenië, waarmee hij zijn land naar het WK in Brazilië schoot. Eerder leek West Ham United nog de beste papieren te hebben voor de handtekening van Mitroglou, maar de spits gaat dus naar Fulham. De kans is nu groot dat Dimitar Berbatov naar AS Monaco vertrekt: hij is de belangrijkste kandidaat om de ernstig geblesseerd geraakte Radamel Falcao te vervangen.

Bezig met laden …