voetbalzone

Fulham degradeert na dertien jaar: ‘Ik heb wel wat tranen gezien’

Erik van Dam03 mei 2014, 19:27
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2014, 19:27
Advertentie

In het seizoen 2000/01 werd Fulham kampioen van de Engelse Championship en dwong het automatisch promotie af naar de Premier League. Zaterdag viel het doek echter voor de club, na dertien seizoenen op het hoogste niveau. Fulham begon het seizoen met Martin Jol als trainer, werkte daarna even met René Meulensteen en zakt nu officieel af onder leiding van de Duitser Felix Magath.

voetbalzone

Voor Magath is de degradatie een bittere pil om te slikken, zegt hij. De zestigjarige trainer maakte Bayern München de laatste tien jaar tweemaal kampioen van Duitsland en won in het seizoen 2008/09 nog de landstitel met VfL Wolfsburg. Degradatie overkwam hem nog nooit, tot zaterdag. “Dit is een van de ergste dagen die ik ooit heb meegemaakt. Ik was er erg zeker van dat we degradatie zouden verijdelen”, zegt Quälix.

“En voor aanvang van de wedstrijd van vandaag was ik ervan overtuigd dat we zeker een kans maakten”, aldus de trainer. Fulham verloor uit bij Stoke City echter met 4-1 en omdat Sunderland en Aston Villa wel wonnen, is het lot bezegeld. “Vooraf leken de spelers er ook vertrouwen in te hebben, ze waren klaar voor een gevecht. Maar zoals we in Duitsland zouden zeggen: vandaag hadden we een black-out.”

“Vanaf de eerste minuut kregen we geen kansen, we zaten niet in de wedstrijd”, treurt Magath. “Na afloop zei niemand wat, iedereen was down, ik heb wat tranen gezien. Maar ik ben degene die verantwoordelijkheid moet nemen en ik bied daarom mijn excuses aan. Niet alleen voor vandaag, maar voor de hele situatie. Ik was echt zeker dat we erin zouden blijven, maar we zijn toch gedegradeerd.”

Bezig met laden …