voetbalzone

Fulham heeft duidelijkheid: ‘Zamora staat vijf maanden buitenspel’

Peter Nusselder16 sep 2010, 16:12
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2010, 16:12
Advertentie

Aanvaller Bobby Zamora van Fulham kan pas over vijf maanden weer voetballen. Dat heeft zijn trainer Mark Hughes donderdag naar buiten gebracht. De spits brak zaterdag in het duel met Wolverhampton Wanderers zijn enkel, waarna nader onderzoek uitwees dat ook de enkelbanden beschadigd waren. Zamora werd zondag geopereerd en wordt pas in februari weer terug op het veld verwacht.

/

In eerste instantie werd gedacht aan een herstelperiode van drie maanden, die vervolgens al werd gecorrigeerd naar vier maanden. Hughes gaat er inmiddels echter van uit dat hij de 29-jarige aanvaller nog langer moet missen. “Bobby is geopereerd en ligt nu twee weken in bed met zijn been omhoog. De ingreep liet zien dat ook zijn enkelbanden schade hebben opgelopen, waardoor hij er zo’n vijf maanden uit zal zijn.”

Het wegvallen van de spits is een tegenvaller voor Hughes, maar die verwacht dat Zamora in februari weer op zijn oude niveau terugkeert. “We willen Bobby helpen om zo snel mogelijk zijn rentree te maken, en we twijfelen er geen moment aan dat hij daarna weer het niveau haalt dat hij voor zijn blessure had.” Omdat ook Andy Johnson nog is uitgeschakeld, is voormalig AZ-speler Moussa Dembélé voorlopig de belangrijkste Fulham-aanvaller.

Bezig met laden …