voetbalzone

Fulham houdt sterkhouder Davies drie jaar langer binnenboord

Erik van Dam16 aug 2010, 20:20
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2010, 20:20
Advertentie

Fulham heeft middenvelder Simon Davies vastgelegd tot het einde van het seizoen 2012/13. De dertigjarig Welshman heeft er al drieënhalf jaar opzitten bij de Londense club, nadat hij werd overgenomen van Everton. Vorig seizoen speelde hij een belangrijke rol in het behalen van de Europa League-finale, die uiteindelijk verloren werd van Atlético Madrid.

Davies vond in competitieverband dan weliswaar zelden het net; in de halve finale van het Europese toernooi hielp bij The Cottagers thuis aan een belangrijke treffer. Door de 2-1 overwinning op Hamburger SV stootte Fulham toen door naar de finale. Daarin maakte Davies de openingstreffer van Diego Forlán ongedaan, maar moest de ploeg alsnog capituleren toen de Uruguayaan in de verlenging opnieuw het doel vond.

Nu blijft Davies drie jaar langer verbonden aan zijn club, die deze zomer Mark Hughes aanstelde als nieuwe coach. De Speler van het Jaar in het seizoen 2007/08 zegt uiteraard blij te zijn met het goede nieuws. “Het is geweldig dat het nu voor elkaar is. We hebben een aantal maanden gepraat. Het is hier de laatste jaren fantastisch en ik wil mijn loopbaan hier graag beëindigen.”

Bezig met laden …