Fulham incasseert door uitblinkende Robinson opnieuw uitnederlaag

Bart Kruyt17 jan 2010, 17:04
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2010, 17:04

Fulham uit en Fulham thuis blijft een wereld van verschil. De ploeg van Roy Hodgson presteert op het eigen Craven Cottage naar behoren en staat mede daardoor keurig in de middenmoot, maar buitenshuis kan de equipe uit Londen het maar niet bolwerken. Zondagmiddag bleek laagvlieger Blackburn Rovers op het eigen gras te sterk te zijn: 2-0.

/

Toch was Fulham niet kansloos bij Blackburn. De bezoekers hadden zeker in de eerste helft een groot aantal kansen, maar zagen in Paul Robinson een te grote sta in de weg. Aan de andere kant was Blackburn ook zeer gevaarlijk, waardoor het een gelijk opgaande strijd was. Door doelpunten van Christopher Samba en Ryan Nelsen trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind.

In de eerste helft was het met name Clint Demsey die de bezoekers op voorsprong had kunnen brengen. Na achttien minuten stuitte de Amerikaanse middenvelder met een krachtige kopbal op uitblinker Robinson en niet veel later raakte hij de lat met een prachtige omhaal. Aan de andere kant was het wel raak. Uit een corner van Benni McCarthy verwerkte Fulham de bal niet goed, waarna verdediger Samba de treffer op zijn naam schreef.

In de tweede helft was het opnieuw een stilstaande situatie die Blackburn een doelpunt opleverde. McCarthy schoot vanaf een links een vrije trap in de doelmond, waarna Nelsen de 2-0 aantekende. Fulham ging op zoek naar een aansluitingstreffer, maar vond andermaal Robinson op haar weg, waardoor de overwinning van Blackburn veilig werd gesteld.