voetbalzone

Fulham laat halve Nederlander naar Australië gaan

21 aug 2009, 11:37
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2009, 11:37
Advertentie
Het avontuur in Engeland is niet datgene geweest wat Adrian Leijer ervan verwacht had. Fulham maakt vrijdagmorgen bekend dat de 23-jarige verdediger, zoon van een Nederlandse vader en Engelse moeder, een contract bij zijn ex-werkgever Melbourne Victory heeft getekend. Leijer verbindt zich drie jaar aan de regerend landskampioen.

Leijer werd voor zijn overgang naar de Premier League in Australië benoemd tot Talent van het Jaar. Op Craven Cottage wist de mandekker zich echter nimmer in het hoogste keurkorps te spelen. Leijer, die afgelopen seizoen ook korte tijd verhuurd werd aan Norwich City, koos er deze week om terug te keren bij zijn oud-werkgever.

Leijer is niet de enige Australische international die naar zijn vaderland terugkeert. Ook Jason Culina, Mile Sterjovski, Jacob Burns en Chris Coyne kozen ervoor om deel te nemen aan de A-League. Leijer speelde vorig jaar zijn eerste en enige interland, maar mocht in 2006 al meetrainen bij het elftal dat toentertijd door Guus Hiddink werd getraind.
Bezig met laden …