voetbalzone

Fulham luistert naar Meulensteen en haalt grote naam terug

Daniel Cabot Kerkdijk30 dec 2013, 20:05
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2013, 20:05
Advertentie

Ray Wilkins maakt met onmiddelijke ingang weer deel uit van het organigram van Fulham. De club uit Londen maakt maandag via de officiële kanalen bekend dat Ray Wilkins de nieuwe rechterhand van René Meulensteen is, the new assistant head coach.

/

Wilkins, 57 jaar, was in het seizoen 1997/1998 acht maanden lang hoofdtrainer van Fulham. Hij leidde de club uit West-Londen naar de playoffs voor promotie naar de Premier League. Omdat hij de laatste drie competitieduels echter verloor diende hij van eigenaar Mohamed Al-Fayed zijn koffers te pakken nog voor de playoffs van start waren gegaan.

Wilkins behoorde daarna tot de technische staf van Chelsea, Watford en Millwall. Bij Chelsea was hij assistant manager in het seizoen 2009/10, het jaar waarin de dubbel werd gewonnen. Wilkins maakte zowel Guus Hiddink als Carlo Ancelotti mee en wordt in voetbalminnend Engeland alom gewaardeerd om zijn persoonlijke benadering en kwaliteiten als assistent-trainer.

“Zonder hem zou Chelsea helemaal niets hebben gewonnen”, verzekerde Ancelotti na zijn vertrek bij Chelsea. Meulensteen is blij dat Wilkins deel gaat uitmaken van zijn technische staf. “Ik ben blij dat de directie opnieuw heeft ingestemd met mijn verzoek om meer ervaring. Lijfsbehoud is cruciaal voor onze plannen op lange termijn en ik weet dat de ervaring en kennis van Ray van vitaal belang kan zijn."

Bezig met laden …