voetbalzone

Fulham neemt Zwitsers international Senderos over van Arsenal

Erik van Dam08 jun 2010, 18:08
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2010, 18:08
Advertentie

Philippe Senderos hoeft waarschijnlijk niet te verhuizen, nu hij Arsenal definitief heeft verlaten. De Zwitsers international heeft namelijk een driejarig contract ondertekend bij stadsgenoot Fulham, afgelopen seizoen finalist in de strijd om de Europa League. The Cottagers maken dinsdag bekend dat zij de WK-ganger hebben vastgelegd. Senderos’ contract bij Arsenal liep eind deze maand af.

/

De in Genève geboren international (veertig caps) heeft er zeven jaar opzitten bij Arsenal. In die tijd slaagde hij er maar één seizoen in om regelmatig een basisplaats af te dwingen. Doorgaans moest hij echter genoegen nemen met een plaats op de bank. Een opvallende huurovereenkomst bij Milan bood ook geen soelaas. Gezien zijn aflopende contract gaf Arsenal de verdediger de kans om zich bij Everton weer te laten zien, maar ook bij die club dwong Senderos geen vaste stek in de defensie af.

Nu staat hij de komende drie seizoenen onder contract op Craven Cottage. “Ik ben zeer blij dat ik vandaag mijn transfer naar Fulham heb afgerond”, laat Senderos weten op het digitale thuis van zijn nieuwe club. “Ik kom erbij terwijl de club haar meest succesvolle periode beleeft. Ik kijk ernaar mijn nieuwe teamgenoten en trainer Roy Hodgson te ontmoeten.”

Bezig met laden …