Fulham passeert Sunderland dankzij vroege treffer Zamora

Bart Kruyt06 dec 2009, 17:01
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2009, 17:01

Fulham haakt weer aan bij de ploegen in de subtop van de Premier League. De ploeg van Roy Hodgson won zondagmiddag in eigen huis van Sunderland, dat dankzij de overwinning gepasseerd werd op de ranglijst. Bobby Zamora was met een vroeg doelpunt de matchwinner: 1-0.

/

De aanvaller zette al na zeven minuten spelen het enige doelpunt van de wedstrijd op het scorebord. Een afgeketst schot van Erik Nevland kwam voor de voeten van Damien Duff, die John Pantsil bediende. Hij vond op zijn beurt Zamora, die teveel ruimte kreeg van Anton Ferdinand en de openingstreffer binnenkopte. Het bleek een doelpunt van beslissende waarde.

Fulham had voor rust immers nog wel verder uit kunnen lopen, maar had het geluk niet aan haar zijde. Zo schoot Zamora net naast en raakte hij even later de lat, terwijl Nevland niet veel later op Martón Fulop stuitte en de rebound onbesuisd over het doel werkte. Sunderland bleef in leven en kwam na rust ook een paar keer gevaarlijk voor de dag.

Na een te korte terugspeelbal van Paul Konchesky stuitte Kenwyne Jones eerst op Mark Schwarzer, waarna Darren Bent met een fraaie volley ook de doelman op zijn pad vond. Boudewijn Zenden werd nog in de ploeg gebracht om iets te forceren en met een aantal gevaarlijk voorzetten zorgde hij ook zeker voor opwinding, maar de vroege treffer van Zamora werd niet weggepoetst. Fulham hield de punten zodoende in eigen huis en zit Liverpool op de hielen. The Reds hebben nog twee punten meer.