voetbalzone

Fulham-spits Johnson ziet VS-coach Bradley graag naar Londen komen

Robert Smid15 jul 2010, 16:32
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2010, 16:32
Advertentie

Fulham is nog druk op zoek naar een nieuwe oefenmeester voor het aankomende seizoen. Nu Roy Hodgson met de scepter zwaait bij Liverpool wil de Londense formatie snel een nieuwe manager voor de groep kunnen zetten. De afgelopen tijd zijn er al veel trainers in verband gebracht met de vacature in Engeland. Daar kan er nog één bij worden gezet.

/

Want als het aan aanvaller Eddie Johnson ligt, zou Bob Bradley de juiste man zijn om bij Fulham aan de slag te gaan. De bondscoach van de Verenigde Staten zou volgens de spits een uitstekende optie zijn. “Als je naar zijn statistieken kijkt is het duidelijk dat hij het geweldig heeft de gedaan als bondscoach van de Verenigde Staten”, aldus de Amerikaan over zijn landgenoot tegenover ESPN.

Johnson denkt dat er niet veel zal veranderen met Bradley aan het roer. “Hij lijkt in veel opzichten op Hodgson. Hij wil graag attractief voetbal spelen maar ook een georganiseerd team op de been brengen. Maar niet alleen tijdens wedstrijden is er veel verschil. Ik heb bij de trainingen van de nationale ploeg gemerkt dat die niet veel verschilt van de sessies van Hodgson.”

Of Johnson, die afgelopen seizoen werd uitgeleend aan FC Aris, zijn zin krijgt is nog maar de vraag. Niet de minste trainers worden in verband gebracht met de openstaande vacature bij Fulham. Zo worden Zwitserland-bondscoach Ottmar Hitzfeld, Sven-Göran Eriksson en Ajax-trainer Martin Jol ook genoemd als mogelijke kanshebbers voor de baan.

Bezig met laden …