voetbalzone

Fulham stelt Jol aan als nieuwe hoofdtrainer

Bart Kruyt07 jun 2011, 09:55
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2011, 09:55
Advertentie

Martin Jol keert terug in het Engelse voetbal. De voormalig coach van Tottenham Hotspur, die sinds zijn vertrek bij Ajax zonder werk zat, heeft een tweejarig contract getekend bij Fulham. Op Craven Cottage is de oefenmeester de opvolger van Mark Hughes, die vorige week zijn ontslag indiende. In het contract van Jol is een optie voor een derde seizoen opgenomen.

/

Het is nog niet bekend of Jol zijn broer Cock en andere assistenten meebrengt. “Ik ben erg blij dat ik bij Fulham heb getekend”, zei Jol op de website van zijn nieuwe club. Overigens moet hij zich nog wel even goed voorstellen: op het digitale thuis van Fulham wordt hij steevast ‘Maarten Jol’ genoemd. “Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van deze familie en bedank de voorzitter voor het vertrouwen”, aldus Jol.

Een jaar geleden was de coach ook al in beeld bij Fulham, maar Ajax wilde Jol destijds niet laten gaan. De coach bleef daarom in Amsterdam, maar stapte een paar maanden later op wegens tegenvallende resultaten en de druk van buitenaf. Jol werd vervangen door Frank de Boer, die met Ajax kampioen van Nederland werd. Fulham eindigde vorig seizoen onder Hughes als achtste in de Premier League.

Bezig met laden …