voetbalzone

Fulham-talent Hoesen: ‘Ik zat dicht tegen een selectie voor het eerste aan’

Thijs Post11 nov 2010, 12:14
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2010, 12:14
Advertentie

Danny Hoesen debuteerde in augustus 2008, op zeventienjarige leeftijd, in de hoofdmacht van Fortuna Sittard. Later die maand stapte hij over naar de Engelse Premier League-club Fulham. De aanvaller speelde dit jaar op huurbasis voor het Finse HJK Helsinki: “Bij Fulham had ik veel gescoord in het tweede en ik zat dit jaar dicht tegen een selectie voor het eerste aan, maar de club vond het toch beter om me te verhuren.” Een heupblessure maakte abrupt een einde aan die periode; Hoesen keerde terug naar Londen en hoopt snel weer fit te zijn.

“Voor mijn periode in Finland zat ik dicht tegen het eerste aan en ik hoop die lijn zo snel mogelijk door te trekken”, verklaart Hoesen tegenover SEG. “Al begin ik na mijn blessure natuurlijk bij het tweede.” Hoesen is bezig aan zijn laatste contractjaar en hoopt op een nieuwe aanbieding. “Als het aan mij ligt blijf ik hier. Ze waren ook tevreden over me, dus ik hoop dat ik in Engeland kan blijven. Nederland is eventueel ook een optie. Het Nederlandse voetbal ligt me goed, er wordt mooi voetbal gespeeld. Als er een mooie club komt met mogelijkheden om veel te spelen, zal ik daar zeker goed over nadenken.”

In Nederland geniet de spits, mede door zijn vroege overstap naar het buitenland, niet veel bekendheid. “Ik ben een spits met een goede techniek en goede actie, maar ook een echte teamspeler”, legt Hoesen uit. “Bij Fulham ben ik de diepe spits en in Finland speelde ik achter de spits. Vorig jaar heb ik bijna altijd meegetraind met het eerste. Zo heb ik veel opgestoken van spitsen als Bobby Zamora, Andy Johnson en Erik Nevland, die Nederlands spreekt. Zamora is een heel sterke spits en Andy Johnson is juist heel goed in de afronding. Verschillende spitsen, waar ik wat van kan leren.”

Bezig met laden …