Fulham van Jol sneeuwt onder tegen onverslaanbaar Manchester City

Daniel Cabot Kerkdijk04 feb 2012, 19:28
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2012, 19:28

De winterse omstandigheden hebben Manchester City niet van zijn zeventiende thuiszege op rij in de Premier League kunnen afhouden. Het bezoekende Fulham had zaterdag geen schijn van kans tegen de koploper van de Premier League en keek al na tien minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Een eigen doelpunt van Chris Baird en een treffer van Edin Dzeko zorgden voor een 3-0 eindstand.

/

Fulham had vanaf de eerste minuut niets in de melk te brokkelen. De formatie van Jol kwam niet of nauwelijks van de eigen speelhelft af en wist de aanvallers van City met veel pijn en moeite uit het eigen strafschopgebied te houden. Baird trok in het eigen strafschopgebied iets te hard aan de handrem: Adam Johnson stormde op hem af en werd licht aangetikt. Scheidsrechter Mike Dean zag er een strafschop in en legde alweer voor de achtste keer dit seizoen de bal op de stip. Sergio Aguëro verzaakte niet en zette zijn ploeg op voorsprong.

Waar Mark Schwarzer binnen tien minuten de eerste tegentreffer al had geïncasseerd, daar had Joe Hart het een stuk rustiger. Pas na een kwartier spelen loste Fulham een eerste schot, maar Clint Dempsey miste de precisie om het de doelman van City lastig te maken. City bleef heer en meester in eigen huis en liep na een half uur spelen verder uit. Aleksandar Kolarov gaf de bal voor op Johnson, die uithaalde, maar hard voorlangs leek te schieten. De toch al zo onfortuinlijke Baird raakte de bal onderweg echter nog aan en was zodoende verantwoordelijk voor de 2-0 met een eigen doelpunt.

/

De sneeuw maakte het veld steeds moeilijker bespeelbaar, maar the Citizens bleven jagen op de 3-0. David Silva was dichtbij, maar stond buitenspel en ook Aguëro zorgde voor gevaar. Dzeko slaagde er na een fraaie solo van opnieuw Aguëro wel in om City aan een derde treffer te helpen en manager Roberto Mancini toonde zich daar tevreden mee. De Argentijnse aanvaller kreeg een publiekswissel en Nigel de Jong kwam in het veld. Voor zover Fulham nog enige hoop had, maakte het inbrengen van de extra middenvelder daar definitief een einde aan.