Fulham van Jol vliegt uit League Cup na bijzonder matige vertoning

Daniel Cabot Kerkdijk28 aug 2012, 23:41
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2012, 23:41

Fulham maakte in de eerste twee competitiewedstrijden liefst zeven doelpunten, maar dinsdagavond zat het team van manager Martin Jol zonder ideeën. De club uit Londen verloor met 1-0 bij Sheffield Wednesday uit de Championship en is zodoende al geëlimineerd in de strijd om de League Cup.

Sheffield Wednesday was sowieso een tegenstander om rekening mee te houden, daar the Owls na dinsdag inmiddels zeventien duels op rij ongeslagen zijn onder leiding van manager Dave Jones. Een benutte strafschop van Gary Madine, vijf minuten na rust, zorgde voor het klassenverschil. Vooral de eerste helft was een zeer saaie bedoening. Alleen in het laatste kwartier was er iets meer spanning.

Hoewel Jol zijn basiselftal op vier plaatsen veranderde, was er nog steeds sprake van een op papier sterk Fulham. De Londenaren kwamen in negentig minuten echter niet verder dan één schamel schot op doel. Een charge van Stephen Kelly op Chris Maguire leidde de strafschop in. Madine stuurde Mark Schwarzer de verkeerde hoek in: 1-0. De zege van de thuisploeg was zonder meer verdiend.