voetbalzone

Fulham verlost Emanuelson tijdelijk van uitzichtloze situatie in Milaan

Matthijs van Laar31 jan 2013, 12:47
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2013, 12:47
Advertentie
/

Urby Emanuelson heeft de rest van het seizoen de tijd om de technische leiding en fans van Fulham te overtuigen van zijn kunnen. De tijdelijke overgang van de ex-Ajacied van AC Milan naar Craven Cottage hing al langer in de lucht en donderdagmiddag bevestigen de Londenaren het nieuws op hun officiële website.

Daarmee komt er een voorlopig einde aan de samenwerking tussen de geboren Amsterdammer en AC Milan. I Rossoneri plukten hem in januari 2011 weg bij Ajax. Aanvankelijk had Emanuelson het lastig in Italië, maar vorig jaar leek hij zich op te gaan werken tot een basisklant. Coach Massimiliano Allegri veranderde echter van gedachten en deed dit seizoen steeds minder vaak een beroep op de speler.

Onder Martin Jol, die Emanuelson nog kent van hun gezamenlijke tijd bij Ajax, hoopt de 26-jarige international weer meer aan spelen toe te komen. De nummer twaalf van de Premier League wil voor het sluiten van de transfermarkt nog meer tussentijdse versterkingen aantrekken. Naar verluidt staan Dave Bulthuis, Eyon Enoh en mogelijk ook Maarten Stekelenburg eveneens op het verlanglijstje van Jol.

Bezig met laden …