Fulham weerhoudt Notts County van nieuwe stunt in FA Cup

Matthijs van Laar14 feb 2010, 16:56
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2010, 16:56

Na de verrassend uitschakeling van Wigan Athletic hoopte Notts County ook Fulham pijn te kunnen doen, maar het bekeravontuur voor de ambitieuze vierklasser zit erop. Op het eigen Craven Cottage toonde de ploeg van Roy Hodgson zich vooral een stuk efficiënter voor het vijandelijke doel. De 4-0 eindstand was het logische gevolg.

/

Zonder echt beter te zijn mocht Fulham gaan rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong. Na 22 minuten gooide Danny Murphy de bal over de defensie van Notts, waar Simon Davies kon controleren en naar binnen sneed. De middenvelder behield vervolgens de rust en haalde tot de verrassing van directe tegenstander John Thompson vroegtijdig en met succes uit. Met een mooie volley zorgde Bobby Zamaro vlak voor rust voor de tweede.

Even leken de bezoekers nog wat terug te gaan doen, maar op een gevaarlijke schot van Ben Davies na behelste het mini-offensiefje niet al te veel. Een kwartier voor tijd besliste Damien Duff het treffen definitief. De Ier kneep na een pass van Zamora naar binnen en mikte de bal tussen de benen van een tegenstander door de korte hoek in. De van AS Roma gehuurde Stefano Okaka bepaalde de eindstand niet veel later op 4-0.