Fulham wint eerste wedstrijd onder Jol zonder enige moeite

Bart Kruyt30 jun 2011, 22:23
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2011, 22:23

Martin Jol is met een simpele overwinning begonnen aan zijn klus bij Fulham. De Engelsen mochten dankzij het winnen van de Fair Play Award instromen in de eerste ronde van de Europa League en zette donderdagavond bij de eerste wedstrijd van het seizoen NSÍ Runavík opzij. Op Craven Cottage zagen Jol en 14.000 toeschouwers Fulham met 3-0 zegevieren.

Erg verrassend kon die overwinning niet genoemd worden. Fulham, dat in het afgelopen seizoen als achtste eindigde in de Premier League, heeft simpelweg veel meer kwaliteiten in huis dan NSÍ uit de Faeröer Eilanden en spannend werd het dan ook nooit. Fulham was de gehele partij de betere ploeg, maar kwam pas een kwartier voor rust op voorsprong. Simon Davies legde de bal klaar voor Damien Duff, die het eerste doelpunt van Fulham in het nieuwe seizoen op zijn naam schreef.

Bobby Zamora kon de score kort hierna verdubbelen maar kopte van dichtbij op NSÍ-keeper Andras Gango, die een kwartier na rust alsnog voor de tweede keer moest vissen. Simon Davies verdiende een strafschop die werd benut door Danny Murphy, waarna Andy Johnson even later het slotakkoord verzorgde. De spits raakte even later ook nog de lat, maar spannend zal het volgende week toch niet gaan worden op de Faeröer Eilanden.