voetbalzone

Füllkrug verlaat trainingskamp Dortmund om Premier League-transfer af te ronden

Siep Engelen03 aug 2024, 11:37
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2024, 12:30
Advertentie

Niclas Füllkrug heeft het trainingskamp van Borussia Dortmund verlaten, zo meldt Sky Sports en zo bevestigt ook de Duitse club. De 31-jarige spits is onderweg naar Engeland om zijn transfer naar West Ham United af te ronden. Volgens het Engelse medium zal Füllkrug deze zaterdag al zijn medische keuring ondergaan.

De interesse van West Ham United in Füllkrug was geen geheim meer, daar verschillende media eerder deze week de Londense interesse in de spits al kenbaar maakten. Voor Füllkrug wordt het het eerste buitenlandse avontuur in zijn carrière.

Füllkrug onderhoudt een goede relatie met West Ham-directeur Tim Steidten. De bestuurder wilde de Duits international al naar Engeland halen toen hij uitkwam voor Werder Bremen. Lücke koos destijds voor een vervolgstap in Dortmund, maar er is nog altijd sprake van een goede relatie tussen de twee.

Mogelijk zal die goede relatie tussen Steidten en Füllkrug doorslaggevend zijn geweest in de keuze van de aanvalsleider. Over de hoogte van de transfersom is nog niets bekend al zou Dortmund volgens Sky Sport-journalist Patrick Berger tussen de 25 en 30 miljoen euro willen zien voor Füllkrug, die nog tot medio 2026 vastligt in het Signal Iduna Park.

Het liefst wilde de club hem helemaal niet kwijt, maar Füllkrug leek zijn zinnen te hebben gezet op een vertrek, omdat hij niet blij was met de komst van Serhou Guirassy. Eerder ging hij gesprekken aan met AC Milan, maar zij contracteerden uiteindelijk Álvaro Morata.

Drukke transferwindow


Füllkrug is niet de enige speler die waarschijnlijk zeer binnenkort gepresenteerd zal worden bij West Ham United. Ook Guido Rodríguez ondergaat zaterdag een medische keuring en zal transfervrij worden overgenomen van Real Betis. Nieuwe manager Julen Lopetegui werkte eerder samen met de controlerende middenvelder bij Sevilla.

Ook maakte West Ham zich hard voor de komst van Crysencio Summerville. De 22-jarige Nederlander maakt de overstap van Leeds United en tekent voor meerdere seizoenen. De officiële bekendmaking van de transfer zal zeer spoedig volgen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …