voetbalzone

Funkel: 'De wedstrijd tegen Heerenveen komt ons zeer gelegen'

Daniel Cabot Kerkdijk04 nov 2009, 19:51
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2009, 19:51
Advertentie

Hertha BSC gaat donderdagavond op jacht naar een overwinning bij sc Heerenveen. De hekkensluiter van de Bundesliga kampt met een heftige vormcrisis en verzamelde in de Europa League pas één punt in drie duels. Winst in Friesland is volgens trainer Friedrich Funkel noodzakelijk.

/

Duitse media wisten deze week te melden dat Funkel de focus legt op de competitie en met een tweede garnituur aan zou gaan treden tegen Heerenveen. Niets is echter minder waar. De oefenmeester ziet de confrontatie in het Abe Lenstra Stadion als een ideale mogelijkheid om aan de vorm te werken. "De wedstrijd tegen SC Heerenveen komt ons zeer gelegen. Wij zijn trots dat we ons op basis van vorig seizoen hebben geplaatst voor de Europa League", aldus de coach op het digitale thuis van Heerenveen. "Daar hebben we het hele seizoen voor gestreden."

Funkel ziet ondanks de slechte uitgangspositie in Groep D nog kansen voor zijn team. "We hebben nog kans om ons te plaatsen voor de volgende ronde. Die kans willen we morgenavond dan ook benutten." Hertha zal in Friesland aan gaan treden in de sterkst mogelijke formatie. "Er is niemand die kan relaxen. Ik ben niet van plan om spelers rust te gunnen vanwege de competitiewedstrijd van zondag tegen 1.FC Köln", besluit Funkel. "We hebben alleen de pech dat Gojko Kacar en Pal Dárdai geblesseerd zijn."

Bezig met laden …