voetbalzone

Funkel neemt touwtjes in handen bij Hertha BSC

03 okt 2009, 11:34
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2009, 11:34
Advertentie
Hertha BSC heeft, een kleine week nadat Lucien Favre zijn slechte seizoensstart moest bekopen met een ontslagbrief, een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Met Friedhelm Funkel hopen de hoofdstedelingen de weg omhoog weer in te kunnen zetten.

Volgens de officiële website van de huidige hekkensluiter van de Bundesliga zal Funkel zaterdagmiddag worden gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer. Hij zal worden bijgestaan door Christoph John, die als assistent bij de club aan de slag gaat.

Met Funkel heeft de Bundesliga formatie een ervaren trainer aan de haak geslagen. De 55-jarige oefenmeester trainde vanaf 1991 KFC Uerdingen, MSV Duisburg, Hansa Rostock, FC Köln en Eintracht Frankfurt. Bij de laatstgenoemde ploeg was hij dit jaar nog werkzaam, maar kondigde hij in mei zijn afscheid aan na vijf jaar dienst.

Hertha, tegenstander van SC Heerenveen in de Europa League, begon het voetbaljaar nog goed met een 1-0 overwinning op Hannover 96, maar daarna kwam de klad er flink in. In de competitie werd zes keer op rij verloren, terwijl er in Europa tegen het Letse Ventspils moeizaam met 1-1 gelijk werd gespeeld.
Bezig met laden …