Furieus Atlético Madrid blijft door drie afgekeurde goals steken op 0-0

Thijs Post02 mei 2015, 19:48
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2015, 19:48

Het is Atlético Madrid zaterdag niet gelukt om Athletic Club te verslaan. Trainer Diego Simeone zal de bovenste twee plekken van de Primera División uit zijn hoofd hebben gezet, maar hij wil derde worden en in dat licht zijn de punten meer dan welkom. Door drie (!) afgekeurde doelpunten, waarvan twee onterecht, bleef Atlético Madrid in Vicente Calderón echter steken op 0-0.

Atlético Madrid is goed op weg naar de derde plek in de rangschikking van de Primera División, wat voor de club uit de hoofdstad voor het derde jaar op rij directe plaatsing voor de Champions League zou betekenen. Dat lukte Atlético Madrid niet eerder in de historie. Een wedstrijd tegen Athletic Club is echter geen gesneden koek en voorafgaand aan het duel probeerde trainer Simeone het belang van de krachtmeting goed te benadrukken.

Goed speelde de thuisclub echter niet tegen de bezoekers uit Baskenland. Het was slordig met veel foute passes en het optreden van de arbitrage, dat de boel kort probeerde te houden, werkte ook niet mee. Antoine Giezmann vond even voor de onderbreking weliswaar het net, maar dat gebeurde in buitenspelpositie en dus ging het feest in Vicente Calderón niet door. Het doelpunt werd terecht afgekeurd, maar na de pauze was dat anders.

Atlético Madrid zou namelijk nog twee doelpunten afgekeurd zien worden en beide keren was dat onterecht. Tien minuten na rust was het weer Griezmann die de bal in het net werkte en een minuut of twintig voor tijd was Tiago de derde die een doelpunt afgekeurd zag worden. Beide keren bleek het geen buitenspel te zijn. Op dat moment had trainer Simeone al ingegrepen: hij begreep dat er iets moest gebeuren en ruilde Fernando Torres en Raul García in voor Mario Mandzukic en Arda Turan.

Athletic Club trok zich terug op eigen helft, leunde op steunpilaar Aymeric Laporte en mikte in het laatste kwartier op de counter. Doelpunten zouden de Basken op die manier niet maken en omdat ook het vermoeid ogende Atlético Madrid er niet door wist te komen, bleef het 0-0. Atlético heeft nu een voorsprong van zeven punten op Sevilla en Valencia, die later in actie komen tegen respectievelijk Real Madrid en Eibar.