voetbalzone

‘‘Future captain’ Janmaat wil transfer en zet management aan het werk’

Gijs Freriks08 nov 2015, 10:20
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2015, 10:20
Advertentie

Daryl Janmaat gaat zijn tot de zomer van 2020 doorlopende contract bij Newcastle United waarschijnlijk niet uitdienen. Het management van de rechterverdediger zou volgens de Chronicle Live de ambitie hebben om binnen twaalf maanden een nieuwe club te vinden voor de Nederlander.

voetbalzone

De 26-voudig Oranje-international wordt door de avondkrant omschreven als mogelijke future captain van Newcastle, maar de back zou niet helemaal gelukkig zijn en zou een stap hogerop willen maken. The Magpies staan momenteel met tien punten op de zeventiende plaats in de Premier League.

Janmaat, die door de North East Football Writers' Association is verkozen tot Speler van het Jaar 2015 en op 29 november die award in ontvangst neemt, speelde tot dusverre 52 officiële wedstrijden voor Newcastle. Hij kwam in de zomer van 2014 voor 6 tot 7,5 miljoen euro over van Feyenoord.

Janmaat is overigens niet de enige basisspeler die in januari en anders in de zomer mogelijk bij de zwart-witten vertrekt. Aanvaller Ayoze Pérez geniet belangstelling van Manchester United, Liverpool en Tottenham Hotspur, terwijl middenvelder Moussa Sissoko ook veel belangstelling geniet. Janmaat werd in oktober overigens al in verband gebracht met Chelsea en Tottenham.

Bezig met laden …