Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gaat Ajax man met veruit hoogste gemiddelde verkopen? ‘Er is twijfel’

Laatste update:

Er ligt een lastige casus op het bureau van Alex Kroes, zo stelt De Telegraaf maandag. De technisch directeur dient een keuze te maken over het wel of niet aanblijven van Chuba Akpom. "De Engelsman stond op de nominatie om verkocht te worden, maar inmiddels is er twijfel", zet Mike Verweij uiteen.

Akpom begon zondag in de basis in de uitwedstrijd tegen FC Volendam (1-4) en had een belangrijk aandeel in de zege met een goal en een assist. Zijn seizoenstotaal kwam daarmee op elf goals en twee assists in de Eredivisie.

Verweij schetst dat Ajax meer voor Akpom kan krijgen dan de inmiddels vertrokken Sven Mislintat voor hem betaalde aan Middlesbrough, daar de aanvaller een zogeheten home grown player is. Engelse clubs willen hem maar wat graag hebben, zo is de verwachting.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Mocht Graham Potter de nieuwe trainer worden van Ajax, dan kan het echter zomaar zijn dat de aanvaller nog meer tot wasdom komt onder de vleugels van zijn landgenoot. Anderzijds is hij een speler die naar verluidt veel geld in het Amsterdamse laatje kan brengen.

Van 't Schip over Akpom


"Ik vind dat Chuba een heel belangrijke rol heeft sinds ik het stokje heb overgenomen", zei Van 't Schip na de overwinning bij FC Volendam. "Als invaller heeft hij belangrijke goals gemaakt en – zoals bijvoorbeeld vandaag – hij schikt zich ook in een rol die misschien niet helemaal de zijne is."

"Toch heeft hij met een doelpunt en een assist weer een groot aandeel in de overwinning. Daarnaast is hij een jongen die heel positief is op de trainingen, hard werkt en professioneel is. Ik denk dat je mijn antwoord wel hebt."

Ook Kenneth Taylor hoopt op een langer verblijf van de Engelsman. "Op de trainingen lijkt er weleens een magneet in het doel te hangen. Hij scoort veel en is een échte spits."

"Daarnaast is hij een echte prof, omdat hij altijd alles geeft en nooit zijn koppie laat hangen. Chuba praat niet veel, maar is een voorbeeld door te doen. Hij laat het zien en anderen volgen.”

Akpom haalt het hoogste gemiddelde bij Ajax als het gaat om aantal doelpunten per negentig minuten. De aanvaller staat op 1,12 goal per wedstrijd. Brian Brobbey (0,72) en Steven Bergwijn (0,45) volgen op gepaste afstand. Akpom is elke 67,5 minuut betrokken bij een goal van Ajax.

Ajax betaalde vorig jaar zomer zo'n 12,3 miljoen euro voor de diensten van Akpom. In zijn debuutseizoen kwam hij tot dusver tot 34 officiële wedstrijden, waarin hij 15 keer wist te scoren en 2 keer aangever was.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Wat moet Ajax doen met Chuba Akpom?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Engelse spelers brengen altijd extra veel op dus wellicht dat we richting de 20 miljoen kunnen krijgen. Dan moet je hen gewoon weg doen. Overigens verwacht ik dat je ook op een Mikautadze winst kunt maken of quitte spelen.

6 mei 2024 om 10:34

Indien je Brobbey kunt houden dan kun je overwegen Akpom te verkopen al vind ik dan wel de spoeling dus met alleen Rijkhoff achter de hand. Mikautadze moet je niet terughalen die is zo negatief over Ajax dat gaat niet meer werken. Akpom daartegen is geen moment negatief geweest en zijn gemiddelde is fantastisch, het is een soort Luuk de Jong voor Ajax. Wanneer Brobbey vertrekt en die kans is er ook moet je Akpom gewoon houden met een goede rechtsbuiten erbij en Godts op links (bergwijn wordt toch verkocht) komen de voorzetten er wel dan moet je Taylor op 10 zetten en heb ik er wel vertrouwen in. Natuurlijk wel nog met een paar gerichte aankopen al denk ik dat de selectie nog helemaal niet zo slecht is alleen waren de trainers van dit seizoen gewoon niet goed genoeg. Daar moet je op inzetten een trainer die het verschil maakt. Elke speler achterin kan nog makkelijk 25% beter spelen en dan staat er denk ik toch wel wat. Ik zou nog eerder Henderson verkopen dat Akpom, als Henderson een goed EK draait levert hij meer op datn hij gekost heeft en bespaar je ook veel op salaris en zo veel heeft hij niet gebracht.

6 mei 2024 om 11:56

Ajax heeft één heel groot probleem en dat is dat de selectie qua leeftijdsopbouw zwaar uit evenwicht is. Daarom heeft men uit nood geboren Jordan Henderson gehaald, die is in werkelijk niets een Ajax speler en heeft ondanks zijn gevorderde leeftijd en transfervrije status nog een behoorlijke investering gevergd. Als Ajax ervaren spelers als Berghuis en Akpom zou verkopen zou de club de selectie daarmee nog verder uit het evenwicht brengen en de kans dat die spelers mogen rekenen op een langer verblijf acht ik groter dan dat ze verkocht zullen worden.

Het nieuwe seizoen ingaan met Brobbey en Rijkhof lijkt me niet zo'n goed idee, dan wordt het allemaal wel heel erg licht. Ajax gaat het nieuwe seizoen door het missen van de CL opnieuw met een tekort van 100 miljoen beginnen en deze keer zijn er geen spelers meer die voldoende zullen opleveren om dat gat te dichten en voldoende middelen te genereren om nieuwe aankopen te doen. Vandaar dat Alex Kroes al heeft laten doorschemeren dat Ajax volgend seizoen zal gaan saneren en het salarisbudget en de afschrijvingspost naar beneden zullen moeten. Dat was de reden waarom hij vertelde dat volgend seizoen meestrijden om de titel geen realistische doelstelling is.

Omdat Ajax flink zal moeten bezuinigen, zal er veel minder geld beschikbaar zijn voor aankopen, je leest veelal dat het bedrag dat er kan worden uitgegeven aan een individuele transfer naar beneden zal worden bijgesteld tot een maximum van 10 à 15 miljoen. Dat geld zal zoveel mogelijk worden besteed aan ervaren spelers uit de leeftijdscategorie +27 jaar. Daarom is het ook niet zo heel gek dat de club belangstelling heeft voor Philippe Sandler. De club zal naar verwachting ook niet heel veel aankopen doen, de focus zal vooral komen te liggen op[ de verkoop van spelers en hun plaats zal naar verwachting vooral en bij voorkeur gaan worden ingenomen door een talent uit de eigen opleiding. Kroes heeft duidelijk aangegeven dat Ajax wat hem betreft weer Ajax moet worden met veel talenten uit de opleiding in de selectie.

6 mei 2024 om 13:12

@dolorasinum

Dat tekort va jou is nergens op gebaseerd. Er zal zeker en vast een tekort zijn, maar dit zal niet opnieuw 100 mln. bedragen. Mislintat heeft veel fout gedaan, maar het snijden in de salarissen is hem goed afgegaan. Veel dure krachten zijn weg en de nieuw aangetrokken spelers hebben clausules in hun contact staan waardoor hun salaris meebeweegt met de Europese prestaties. Wat het tekort precies gaat zijn, weten ze eigenlijk alleen bij Ajax. Kroes wil saneren naar helemaal geen tekort. Maar het is onduidelijk wat hij daarmee bedoeld. Begroten op Eredivisie voetbal of begroten op EL. Zit namelijk nog wel wat miljoenen verschil tussen die twee.

Dat is dan ook direct de reden om een speler als Berghuis te verkopen. Die heeft nog een ouderwets Ajax contract en dit seizoen is pijnlijk duidelijk geworden dat hij dat gewoon niet waard is. Je moet de abolute buitencategorie zijn die Ajax naar CL niveau tilt wil je een dergelijk miljoenen contract krijgen en Berghuis en Bergwijn zijn dat duidelijk niet. Dan zijn dat twee posten waar Ajax flink mee kan bezuinigen zonder een halve selectie te moeten verkopen. Ook als je gaat kijken naar het bezuinigen op afschrijvingen dan kom je heel snel bi een bergwijn uit. Zijn afschrijving per jaar staat gewoon gelijk aan de afschrijving van meerdere andere spelers. Het weinige geld dat Ajax heeft zal vooral besteed worden aan balans in de selectie. Dat is meer dan leeftijd, dat is ook gewoon posities. die max 15 miljoen gaan ze uitgeven aan een goede rechtsbuiten, los van leeftijd. Ervaren spelers van 27 plus kan Ajax voor minder dan 10 mln. binnen halen. Als het je puur om leeftijd gaat benader je Riedewald, Tete en van De Beek en je hebt je lading oudere ervaren spelers binnen. Echter is Ajax op zoek naar primair kwaliteit. Die ervaren speler moet dan ook een echte leider zijn (die missen ze te veel). Akpom en Berghuis zijn geen leiders.

ik denk niet dat akpom beter wordt, dus als je winst op hem kan maken zou dat mooi zijn.
verder ligt het ook bij akpom zelf, wil hij nog een jaar tussen bank en basis schipperen. Met rijkhoff heb je in principe al een reserve/talentvolle spits om het gat op te vullen.

6 mei 2024 om 09:37

Dan ga je er wel flink op achteruit. Wat heeft Rijkhoff tot nu toe laten zien? In Jong Ajax vind ik het nog niet veel bijzonders. Ook als invaller brengt hij een stuk minder dan Akpom

6 mei 2024 om 12:19

Akpom is voor Ajax een ideale invaller. Ik vind hem ook veel verder dan Rijkhof. Het is alleen de vraag in hoeverre hij wil blijven. Wat ik ervan begreep wilde hij in de winterstop het liefste vertrekken en ziet hij zichzelf meer een basisspeler dan een wissel. Als basisspeler vind ik hem echter weer tekort komen. Dus je zou zeggen dat hij of zijn rol moet accepteren of dat je afscheid van hem moet nemen.

6 mei 2024 om 13:18

Als je er 15+ miljoen voor krijgt dan wel ja. Alleen dan zou ik wel iemand erbij halen die het prima vindt 2e spits te zijn, een iets oudere/ervaren spits wellicht? Die het laatste kwartier nog even oorlog komt maken.

6 mei 2024 om 09:43

Rijkhoff.. gebaseerd op?

Tsja, hangt toch totaal van je bedrag af dat je voor hem krijgt. Homegrown, dus met de stats die hij heeft verwacht ik daar wel een behoorlijke som voor. En als je hier nog een miljoen of 5 meer voor kan krijgen dan betaald dan moet je hem snel uit zwaaien. Heeft niet bepaald de capaciteiten om eerste spits te worden.

6 mei 2024 om 09:39

Als het verschil meer dan 10 miljoen is dan zou ik hem zeker verkopen.voor dat verschil kan je er immers een speler voor terug kopen.

6 mei 2024 om 09:46

De status van homegrown had hij ook al toen hij naar Ajax ging en zat dus ook al in de prijs die Ajax betaalde. Als hij meer waard zou zijn, komt dat door zijn stats bij Ajax.

6 mei 2024 om 10:28

NJ fromvol. Is dat niet precies wat ik zeg?

6 mei 2024 om 11:19

Maar die stats zijn toch niet veel beter dan hij had in Engeland? Ook Europees heeft hij zich niet echt specifiek laten zien.

6 mei 2024 om 13:51

15 goals en 2 assists (in 1350 minuten), dat is toch wel een uitstekend moyenne als back-up natuurlijk. Vergelijking met Engeland lijkt me lastig zo 1 op 1 gezien hij daar onbetwiste basisspeler was. In de Europa League 3 goals gemaakt tegen Marseille en AEK maar niet heel veel bijzonders nee. Was ook weinig eer te behalen dit jaar zegmaar haha.

6 mei 2024 om 13:55

@lierse,

zijn stats zijn niet beter, maar zeker ook niet slechter en vooral dat laatste gaat het hem. Vorig seizoen was er vooral veel twijfel omdat Akpom tot dan toe niet bekend stond als een makkelijk scorende spits. De seizoenen daarvoor haalde hij met pijn en moeite de dubbele cijfers. Daarom werd hij gezien als een one season wonder die toevallig een seizoen had waar het meezat en hij opeens flink raak schoot. Zijn statistieken bij Ajax bewijzen het tegendeel. Hij vindt het net makkelijk, verder komt hij op alle facetten te kort, maar scorend vermogen is dik in orde.

6 mei 2024 om 15:37

De verdeling in het elftal moet ook veel beter. Veel centrale middenvelders ook en bijna geen één is een echte 10. We hebben 4 spitsen en bijna geen buitenspelers. Jongens als Banel en Martha zijn Ajax 1 niet waardig en ben bang dat dit ook niet gaat gebeuren. Een jonge als Hlynsson zie ik toch ook liever nog ze minuten maken bij Jong.

Scoren kan die wel. Zijn nadeel is alleen dat hij is gekocht zonder dat er een vacature in de basiself vrij was. Brobbey is onaantastbaar en Akpom is geen vleugelspeler. Maar aan zijn goals of inzet ligt het niet. Ik ben benieuwd waar hij op zou eindigen als hij een heel seizoen in de basis zou staan. Dan zou het mij niks verbazen als hij voor minimaal 30-35mil weg ging deze zomer. Nu zou ik alles vanaf 20 mil accepteren en daarvoor een goede vleugelspeler zoeken.

6 mei 2024 om 09:46

Brobbey had een waardeloos seizoen achter de rug, er was wel degelijk kans op een basisplaats. Ook Klaassen werd minder, dus met de 10 / 9,5 posities ook uitzicht op speeltijd. Daarnaast behoort een club als Ajax ook een alternatief op de bank te hebben. Met Rijkhof win je voorlopig de oorlog niet mocht Brobbey in de lappenmand zitten.

PSV heeft toch ook een Peppi op de bank. En Feyenoord Ueda. Spelers die ook bijna 10 miljoen kostte. Akpom paar miljoen meer.

Aan de bal vind ik hem vreselijk, maar hij heeft echt een bizarre neus voor de goal. Iemand die simpelweg doelpunten maakt is altijd in trek. Voor 20 miljoen zou ik hem wegdoen als Ajax zijnde

Akpom heeft alle geluk gehad dat hij in dit Ajax is terecht gekomen.
Normaliter zou die nooit aangekocht zijn of in een goed draaiend Ajax aan speelminuten zijn gekomen.

Als je een bod krijgt moet je hem meteen wegdoen.

Denk wel dat veel goals ook geflateerd zijn. Als je hem een heel seizoen basis zet en 90 minuten laat spelen komt die ook aan dezelfde aantal doelpunten.

6 mei 2024 om 10:27

@marekhamsik17

Ik denk dat hij in een goed draaiend Ajax nog beter tot zijn recht was gekomen. Hij heeft echt een neusje voor doelpunten. Meevoetballend is het niet veel maar dat was Inzagi ook niet.

Als je Akpon kan verkopen voor 20 miljoen zou ik dat wel doen maar niet voor minder. Het is in mijn ogen echt een goed backup. Rijkhof heeft het ook nog niet echt laten zien. In Ajax 1 niet maar ook in jong niet.

6 mei 2024 om 17:45

MarekHamsik17 nou wat een geluk. Dit prachtige seizoen had hij natuurlijk nooit willen missen.

Je verwacht van een nummer 10 van Ajax veel meer impact. Zijn doelpunten moyenne is heel goed. Staat altijd op de juiste plek om de bal binnen te werken. Maar volgens mij moet hij ook veel meer zijn aandeel vergroten in het spel richting het doel toe. Zeker gezien zijn positie op het veld. Dat is heel ondermaats. Weinig explosiviteit en vooral zijn houterige techniek laat daarin veel te wensen over.

Voor 20+ miljoen gewoon verkopen. Het geld is nodig

6 mei 2024 om 14:39

En wat ga je straks doen met dat geld dan? Waar haal je een vervanger vandaan die net zo veel scoort als Akpom voor een veel lager bedrag? Uiteindelijk draait het erom dat je spelers hebt die je sportief gezien succes opleveren, daar win je een hoop meer geld mee dan met de verkoop van 1 speler voor een miljoentje of 5 aan winst.

Om een groot voetballer te quoten: “Ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken.”

Gewoon Akpom alleen met winst verkopen en anders lekker houden. Zelfde geldt voor Mikautadze alleen verkopen met winst anders houden. Dan verdien je nog wat van het gespendeerde geld terug en kan je verder het team opbouwen. Aan de andere kant is een Akpom als 2de spits natuurlijk niet verkeerd maar daar zou je eigenlijk Rijkhof komend seizoen willen hebben staan.

Met het oog op het ombouwen van de selectie is het aan te raden een flinke salarispost te lozen als het kan. Anderzijds moet je nog maar iemand anders zien te vinden die niet zeurt om op de bank te zitten en redelijk vaak scoort.

ajacieden zullen dit vast niet leuk vinden om te lezen, maar ik vind akpom beter dan brobbey. jammer genoeg heeft Ajax veel te veel geïnvesteerd in brobbey en bergwijn dus moeten ze wel spelen om waarde te behouden, anders had ik ze beide al lang vervangen.

6 mei 2024 om 11:55

Het gaat niet om leuk vinden. Het gaat om de cijfers, niet om gevoel.

Brobbey staat op 18 treffers en 9 assists in 2.239 minuten eredivisie voetbal dit seizoen.

De alom geprezen Santiago Gimenez staat op 23 goals en 6 assists in 2.384 minuten eredivisie voetbal dit seizoen.

Brobbey doet het dus gewoon meer dan uitstekend bij Ajax.

6 mei 2024 om 14:47

Als we dan toch de cijfers erbij pakken, Akpom heeft dit seizoen in alle competities 1352 minuten gespeeld voor Ajax. Daarin heeft hij 15 goals gemaakt (en twee assist). Dat is precies 1 goal per 90 minuten.

Brobbey heeft 3188 minuten gespeeld in alle competities. 22 goals (en elf assist). Dat is 1 goal per 144 minuten.

Dan heb ik wel voor deze stats de assists buiten beschouwing gelaten die zijn wel veel meer in Brobbey zijn voordeel (wat ook wel logisch is als je kijkt naar meevoetballend vermogen en aandeel).

Als je alleen naar de eredivisie cijfers kijkt (zoals jij hierboven doet) heeft Akpom zelfs 1 goal per 80 minuten, en Brobbey 1 per 124 minuten.

Even puur gebaseerd op kwaliteit als spits en neusje voor de goal zijn Akpom zijn cijfers dus wel beter dan die van Brobbey (en ook beter dan Gimenez zijn cijfers).

6 mei 2024 om 15:32

Jazeker, Akpom heeft als invaller nog iets betere cijfers.

maar voor invaller sis het iets makkelijker want dan is de tegenstander moe, kan die niet alles meer belopen en dan wordt er vaak wat makkelijker gescoord.

Maar 'jammer genoeg heeft Ajax veel te veel geïnvesteerd in Brobbey' slaat gewoon nergens op. Brobbey heeft gewoon prima cijfers voor een startende spits. Komt in de buurt van Gimenez.

Brobbey doet het gewoon prima.

6 mei 2024 om 17:47

SpeedyAFC alom geprezen gimenez word al bijna een half jaar afgezeken en heeft ook het halve seizoen niet gescoord.

6 mei 2024 om 22:27

Giminez gaat komende zomer gewoon een klapper maken.

Brobbey staat vierde op de tooscoorderlijst. In een drama seizoen van Ajax.

Gewoon prima cijfers, 18 goals en 9 assists.

7 mei 2024 om 07:37

Speedyafc ik weet niet of hij een klapper gaat maken. Maar wat ik wil zeggen is dat gimenez deze cijfers eigenlijk in een half seizoen behaald heeft, omdat hij het andere halve seizoen nagenoeg droog stond.
Wel met je eens dat dat geen slechte cijfers zijn trouwens.

Doet me denken aan vorig seizoen, toen supporters steeds zo enthousiast werden als er spelers verkocht konden worden voor goed geld. Ik weet dat het lastig is je slechte spelers te lozen, maar elk jaar je lichtpuntjes verlopen lijkt ook niet echt handig. Zeker als je er zo weinig hebt.

6 mei 2024 om 22:29

Dat is het punt toch niet?

De aankopen van afgelopen zomer worden als dramatisch gezien.

Als je dan beide aangetrokken spitsen kan verkopen zonder verlies, ziet het er ineens stukken beter uit financieel.

7 mei 2024 om 07:36

Speedyafc de aankopen van afgelopen zomer worden inderdaad als dramatisch gezien, maar deze dan wel misschien nog het minst dramatisch.
Vorig seizoen werden ook de enige 3-4 spelers die af en toe een acceptabel niveau haalden verkocht.
En ook komen er natuurlijk elk jaar lagere bedragen op tafel. Zo glijdt je zowel sportief als financieel steeds verder af.
Ik begrijp dat er geen makkelijke oplossing is met zo'n slechte selectie hoor, maar de doorgaans positieve reacties van supporters bij elk transfergerucht verbaasd me altijd wel wat.

7 mei 2024 om 08:39

Er is geen geld dus moet er verkocht worden voordat er aangekocht kan worden.
De verdediging is lek, dat moet opgelost worden. Dus dan maar Rijkhof als reserve spits.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren