voetbalzone

Gaat droomtransfer van Reijnders niet door? ‘AC Milan twijfelt om één reden’

Noel Korteweg14 jul 2023, 22:45
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 22:45
Advertentie

De houding van AZ tijdens de onderhandelingen met AC Milan over de transfer van Tijjani Reijnders kan de middenvelder zomaar eens zijn transfer naar de Italiaanse topclub kosten. Dat meldt journalist Gianluca Di Marzio. Omdat de Alkmaarders tot dusver elke aanbieding blijven afwijzen, twijfelen i Rossoneri of ze de deal wel voort moeten zetten.

Reijnders, die al persoonlijk akkoord is en een contract voor vijf seizoenen kan tekenen tegenover een netto jaarsalaris van 1,7 miljoen euro, heeft zijn zinnen al lange tijd gezet op een transfer naar Milaan. Het eerste bod van negentien miljoen euro inclusief bonussen verwees technisch directeur Max Huiberts vorige week echter direct naar de prullenbak. AZ wenst naar verluidt in totaal 25 miljoen euro.

Het laatste aanbod van Milan bedroeg echter 19 miljoen euro, wat middels bonussen nog kan oplopen tot 23 miljoen euro. Ook dat bod is resoluut van tafel geveegd door AZ, meldt Di Marzio. De Italiaanse journalist geeft aan dat Milan door de afwijzende houding van de Alkmaarders twijfelt of het de deal wel moet voort zetten. I Rossoneri hebben met Yunus Musah van Valencia een alternatief achter de hand.

Mocht de transfer van Reijnders naar Milan rondkomen, dan wordt hij de duurste AZ-speler ooit. Al zeven jaar geldt Vincent Janssen als duurste verkoop aller tijden. De spits werd in 2016 voor 22 miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur. AZ kan fantastische zaken doen met Reijnders, die in 2017 transfervrij werd weggekaapt bij PEC Zwolle. Reijnders ontwikkelde zich gestaag tot een onmisbare schakel in het elftal van Pascal Jansen. Hij staat op 128 officiële duels voor de Alkmaarders en leverde daarin 13 goals en 15 assists.

Bezig met laden …