voetbalzone

‘Gaat niet alleen om ons en Chelsea, kijk naar het United van Van Gaal’

Daniel Cabot Kerkdijk26 dec 2014, 18:25
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2014, 18:25
Advertentie

Manchester City was vrijdagmiddag met 1-3 te sterk voor West Bromwich Albion. Een belangrijke overwinning in een moeilijke periode voor het team van manager Manuel Pellegrini, die niet over de geblesseerden Sergio Agüero, Edin Dzeko en Stevan Jovetic kan beschikken. “We spelen deze week drie wedstrijden. Er staan negen punten op het spel. Het is goed om de week met een zege op een goed team als WBA te starten”, reageerde de Chileen.

voetbalzone

“We doen het goed”, zei Pellegrini met gevoel voor understatement. Manchester City won de laatste negen officiële wedstrijden en is bovendien de enige Premier League-club die dit seizoen in alle uitwedstrijden minimaal één keer heeft gescoord. “Door de verandering van speelstijl komen onze middenvelders meer bij het vijandelijke strafschopgebied.” De sneeuw op het veld was een belemmering voor beide ploegen. “Het was niet makkelijk, nee. “

Chelsea was vrijdag te sterk voor West Ham United en zodoende blijft de achterstand van the Citizens op de koploper uit Londen drie punten bedragen. “We denken alleen maar aan het winnen van wedstrijden, we denken niet aan Chelsea. Het gaat niet alleen om ons en Chelsea, er zijn ook andere teams. Kijk naar het Manchester United van Louis van Gaal.” Manchester City speelt komende zondag in eigen huis tegen Burnley en op 1 januari komt Sunderland op bezoek.

Bezig met laden …