voetbalzone

Gabon pakt punt tegen Tunesië en behoudt goede papieren

Matthijs van Laar17 jan 2010, 18:03
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2010, 18:03
Advertentie

Gabon heeft het nagelaten zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Afrika Cup. Tunesië bleek een meer dan taaie opponent, maar kwam zelf ook niet scoren. Later op de avond nemen Kameroen en Zambia het nog tegen elkaar op en zal duidelijk worden hoe de kaarten op de laatste speeldag in de groepsfase geschud zullen zijn.

/

De verrassing van Gabon vier dagen geleden tegen toernooifavoriet Kameroen bleek tegen de Tunesiërs van weinig waarde. De Noord-Afrikanen waren over de gehele linie bezien beter en kregen ook de beste kansen op een doelpunt. De Arenden van Carthago toonden echter net als in de wedstrijd tegen Zambia aan weinig efficiënt te zijn in de voorste regionen.

Al na drie minuten had Tunesië, dat de eerste wedstrijd tegen Zambia ook al gelijk speelde (1-1) de leiding kunnen nemen. Hocine Ragued kon geheel vrijstaand bij de tweede paal inkoppen, maar wist de bal desondanks niet op doel te krijgen. Namens Gabon stelde Eric Mouloungui daar een fraaie snoekduik tegenover, maar zijn aanraking met het leer bleek geen goede, getuigende de richting van zijn inzet, die net naast ging.

Amine Chermiti had echter de meeste reden om zichzelf voor het hoofd te slaan. De spits van Tunesië onderschepte een te korte pass en kon vervolgens zielsalleen af op Gabon-doelman Dider Ovono. Die werd vervolgens omspeeld, waarna Chermiti echter struikelde en de kans knullig omzeep hielp. Ondanks het lichte overwicht van Tunesië bleek dat ook één van de laatste serieuze hoogtepunten van het duel.

Beide ploegen moesten zich namelijk veelal tevreden stellen met schoten van afstand, waarvan een enkele zo nu opwinding in het stadion genereerde. In de slotfase hoopte Gabon-spits Daniel Cousin een strafschop te versieren, maar ondanks het contact legde scheidsrechter Coffi Codjia de bal niet op de stip. Ver in blessuretijd kopte de spits van Hull City uit zeer kansrijke positie nog ruim naast.

Bezig met laden …