FBL-ESP-LIGA-BETIS-GIRONAGetty Images

Gabriel Misehouy beleeft droomdebuut bij Girona met doelpunt binnen één minuut tegen Real Betis

Sam Vreeswijk15 aug 2024, 23:53
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2024, 00:22

Girona heeft donderdagavond het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen niet weten te winnen. Op bezoek bij Real Betis was 1-1 de eindstand. Gabriel Misehouy, die deze zomer transfervrij de overstap maakte van Ajax, zorgde één minuut na zijn debuut voor de enige treffer van Girona.

Bijzonderheden:

Met Daley Blind in de basis en Misehouy en Donny van de Beek op de bank kende Girona een teleurstellende start van het seizoen. Al na iets meer dan vijf minuten tekende Marc Bartra, voormalig FC Barcelona en Borussia Dortmund, al voor de 1-0. Hij kopte raak uit een hoekschop.

Girona moest op jacht naar de gelijkmaker, en twintig minuten voor tijd maakte Misehouy zijn debuut als invaller. Eén minuut later maakte hij al de 1-1: Iker Almena maakte een goede actie aan de rechterkant en legde terug op Misehouy, die simpel de gelijkmaker binnen kon schieten.

Daarna zou er niet meer gescoord worden. Dat betekent dat alle vier de teams die tot dusver in actie kwamen dit LaLiga-seizoen op één punt staan: Girona, Getafe, Real Betis en Athletic Club.

Real Betis – Girona 1-1

6’ 1-0 Marc Bartra (assist: Nabil Fekir)

72’ 1-1 Gabriel Misehouy (assist: Iker Almena)