voetbalzone

Galatasaray betaalt 1,8 miljoen euro en heeft rechtsback binnen

Erik van Dam09 aug 2016, 15:23
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2016, 15:23
Advertentie

Galatasaray heeft zich voor de tweede dag op rij versterkt voor het nieuwe seizoen. Een dag nadat de Turkse topclub bekend maakte Tolga Cigerci binnen te hebben gehaald laat men ook weten dat Luis Pedro Cavanda binnen is. De rechtsback maakt voor 1,8 miljoen euro de overstap van competitiegenoot Trabzonspor.

/

Maandag al bracht Cim Bom naar buiten dat de onderhandelingen met Trabzonspor over de 25-jarige verdediger begonnen waren. Nu is hij gepresenteerd aan pers en publiek na het tekenen van een driejarig contract. Cavanda was een jaar actief in Trabzon en deed het daar prima aan de rechterkant. Eerder stond hij jaren onder contract bij Lazio, waar hij twee keer verhuurd werd en tot 53 wedstrijden kwam.

In oktober vorig jaar maakte Cavanda zijn debuut als Belgisch international: toenmalig bondscoach Marc Wilmots liet hem debuteren tegen Andorra en gunde hem ook speeltijd tegen Italië, maar nam de back niet mee naar het EK 2016 in Frankrijk. De in Angola geboren verdediger hoopt zich nu bij Galatasaray in de kijker te spelen van Roberto Martínez, die Wilmots opvolgde als bondscoach.


Bezig met laden …