voetbalzone

Galatasaray bevestigt komst van Zaha en onthult zijn tekenpremie en jaarsalaris

Noel Korteweg24 jul 2023, 22:00
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:01
Advertentie

Galatasaray heeft de komst van Wilfried Zaha wereldkundig gemaakt. De dertigjarige aanvaller komt transfervrij over van Crystal Palace en heeft in Turkije een contract getekend tot medio 2026. Galatasaray maakt ook direct de financiële details van de transfer bekend.

Zo ontvangt Zaha een tekenpremie van 2,33 miljoen euro netto en gaat hij een netto jaarsalaris van 4,35 miljoen euro opstrijken. Palace bood de Ivoriaans international het hoogste salaris uit de clubhistorie aan om in Londen actief te blijven, maar daar stond hij niet voor open. Galatasaray maakte zondagmiddag al bekend dat de onderhandelingen met de aanvaller gaande waren en nu zijn dus ook de handtekeningen gezet.

Het zal de eerste keer worden dat Zaha aan de slag gaat bij een club buiten het Verenigd Koninkrijk. De aanvaller is een jeugdproduct van Palace, waar hij in het eerste team zou uitgroeien tot een vaste waarde. In 2013 volgde een transfer naar Manchester United, maar dat avontuur werd geen succes. Zaha kwam tot slechts vier optredens voor the Red Devils. Tijdens zijn twee jaar op Old Trafford werd hij een keer verhuurd aan Cardiff City en tweemaal aan Palace. Die club haalde Zaha in de winterstop van het seizoen 2015/16 definitief terug naar Londen.

Zaha was jarenlang een vaste waarde in de voorhoede van Palace. Meermaals werd hij gelinkt aan een vertrek, maar uiteindelijk zou hij nooit verkassen. Deze zomer liep zijn contract echter af en dat leidt nu wel tot een vertrek. In totaal kwam hij 458 keer in actie voor Palace, waarin hij goed was voor 90 goals en 76 assists. Zaha wordt de vijfde zomerversterking van Galatasaray, dat eerder Cédric Bakambu (Al-Nassr), Halil Dervisoglu (Brentford), Kaan Ayhan (Sassuolo) en Angeliño (RB Leipzig) vastlegde.

Bezig met laden …