Galatasaray blijft koploper door zege Bursaspor bij Fenerbahçe

Bart Kruyt22 feb 2010, 19:59
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2010, 19:59

Het Galatasaray van Frank Rijkaard blijft koploper in de Turkse Süper Lig. Fenerbahçe kreeg maandagavond de kans om de eerste plek weer over te nemen, maar pakte die mogelijkheid niet. Nummer vier van de ranglijst Bursaspor was met 2-3 te sterk, waardoor Galatasaray lijstaanvoerder blijft. Ozan Ipek was de gevierde man bij Bursaspor door in de slotfase twee keer te scoren.

De wedstrijd had niet lang nodig om op gang te komen. Fenerbahçe begon sterk en kwam al na vijf minuten spelen op voorsprong, via de achtste competitietreffer van Alex. Het antwoord van Bursaspor liet niet lang op zich wachten en Volkan Sen raakte twee minuten na de openingstreffer de paal. Vervolgens was het aan de overkant weer de beurt aan Daniel Güiza, die oog in oog met Dimitar Ivankov niet koel bleef.

De thuisploeg bleef zoeken naar de tweede treffer en die viel na ruim twintig minuten spelen. Vederson schoot hard in en Andre Santos handelde snel, door het schot met een hakje de juiste richting te geven. Voor de thuisploeg leek er dankzij dit doelpunt geen vuiltje meer aan de lucht te zijn, maar nog binnen het half uur kwam Bursaspor terug in de wedstrijd. Pablo Batalla kopte de aansluitingstreffer binnen.

Fenerbahçe legde hier zich niet zomaar bij neer en kreeg via Alex een volgende goede kans, maar zijn poging kwam op de deklat terecht. In de tweede helft nam het tempo wat af en leken beide ploegen te wachten op foutjes bij de tegenstander. Vijf minuten voor tijd leverde dit de gelijkmaker van Buraspor op, toen Ozan Ipek scoorde uit een vrije trap. Hij groeide uiteindelijk uit tot de grote man, want in de absolute slotfase maakte hij ook de winnende treffer: 2-3.